Bursać: Dodik kupuje auto od 316.000 KM, a ti sirotinjo idi golfom dvojkom, nisi bolje ni zaslužila!

16
Radiosarajevo.ba
Bursać: Dodik kupuje auto od 316.000 KM, a ti sirotinjo idi golfom dvojkom, nisi bolje ni zaslužila!
FOTO: Radiosarajevo.ba / Milorad Dodik i Dragan Bursać

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

"Isti taj narod bi silno zamjerio Dodiku da je od njihovih para uzeo neku jeftiniju vozilicu. Mogu se premijeri i predsjednici Španije, Danske, Finske, Norveške i ostalih razvijenih zemalja voziti biciklima na posao, ali naš Baja jok! A ti sirotinjo pješke ili golfom dvojkom, nisi bolje ni zaslužila!

Piše: Dragan Bursać, za portal Radiosarajevo.ba

Bivša Miss Jugoslavije uživa s bogatim šeikom: Naravno da živim u haremu, ja sam vampirizirana Hurem

Bivša Miss Jugoslavije uživa s bogatim šeikom: Naravno da živim u haremu, ja sam vampirizirana Hurem

I konačno možemo vidjeti novog, "umivenog" Milorada Dodika, koji se potpuno "smirio", kako navode pojedini kvazianalitičari i supismeni ublehaši opšte prakse. Ovako "uljuđen" i "smiren" Dodik najavljuje nova odcjepljenja, prijeti izlaskom policijskih jedinica na međuentitetsku liniju razdvajanja ili kako on kaže granicu, sprda se sa žrtvama genocida i zločina, priželjkuje Veliku Srbiju, a onda, pošto ga niko ne dira i pošto je "poželjan politički partner" odlučio je da sebe, baš sebe počasti i nagradi novom limuzinom.

Brojke

Sigurno ste pročitali to, "smireni" i "uljuđeni" Dodik novcem građana, a čijim bi drugim, nabavlja limuzinu u vrijednosti od 270.000 KM bez PDV-a, što će reći oko 316 hiljada KM.

Bahatost predsjednika RS-a: Za Milorada Dodika se kupuje luksuzni auto vrijedan 316.000 KM

Bahatost predsjednika RS-a: Za Milorada Dodika se kupuje luksuzni auto vrijedan 316.000 KM

Mašala!

I to nije bilo kakva limuzina, laktaški diktator zahtijeva ventilaciju i masažu prednjih sjedišta da se ne uščuje međunožje, a tu je frižider za tečnosti glede podmazivanja grla u vožnji i na koncu TV da se relaksira dok jezdi po lokalnim vuko***inama. Tražena boja je, naravno, metalik crna. Sve u svemu, kazali bi klasični Dodik na djelu, koji poput Super Hika, u eri ekonomske propasti svoje prćije od entiteta otima od naroda i daje sebi i svojoj stražnjici.

Dragan Bursać Bošnjacima: 'Vi ste moji i ja sam vaš! Bajram šerif mubarek olsun!'

Dragan Bursać Bošnjacima: 'Vi ste moji i ja sam vaš! Bajram šerif mubarek olsun!'

Inače podatak od prije par dana kazuje da je skoro 60 psoto registrovananih automobila u RS-u starije od 15 godina. A što će reći da stanovnici manjeg bh. entiteta voze limene zahrđale krševe, koji su opasnost na putu-i za njih i za druge učesnike u saobraćaju.

Jer…

Jer su ljudi uzemljeni na ekonomsko dno, jer je RS crna ekonomska rupa, od koje su čak i siromašne zemlje okruženja mnogo razvijenije. Jer BDP po stanovniku RS-a iznosi 5.035 eura i može se mjeriti sa državama i teritorijama subsaharske Afrike.

Bursać: Zamislite da je Armija BiH 4 godine granatirala Beograd i pobila 14 hiljada Beograđana?!

Bursać: Zamislite da je Armija BiH 4 godine granatirala Beograd i pobila 14 hiljada Beograđana?!

Eto, to je RS danas, premrežen masovnim grobnicama i ratnim zločincima sa jedne strane i ekonomskim zločinom nad ono nešto preostalog življa sa druge strane.

Za to vrijeme, Dodik, kad se ne vozi u skupocjenim limuzinama, koje bukvalno lade muda, koristi avione i helikoptere najdoslovnije, a njegov budžet je u oktobru prošle godine povećan je sa 11 na čak 56 miliona KM. Vragu malo bilo! I još malo o brojkama diktatorskog režima u Banjoj Luci- U planu javnih nabavki planirano je 200 hiljada KM za nabavku odlikovanja, jer uvijek neki zlatni ili srebreni Sveti Sava treba da viri sa revera ratnog zločinca ili estradne zvijezde.

Milorad Dodik u problemima: RS je ekonomska ruševina, dugovi stižu na naplatu

Milorad Dodik u problemima: RS je ekonomska ruševina, dugovi stižu na naplatu

Naravno, za proslavu antiustavnog Dana RS-a spiskano 650 hiljada KM od lokalne bijede.

Toliko o brojevima, brojevi su dosadni jer suštinski ne pokazuju pravo stanje stvari.

Slova

Na osnovu brojeva bi se dalo zaključiti, kako je narod u RS-u pod teškom sužanjskom tiranijom i kako jedva čeka da Dodik milom ili silom ode sa vlasti.

Namjesto toga u realnosti, ljudstvo ispranih mozgova koje živi na lažima RTRS-a i Milomira Marića obožava svog unjkavog diktatora, tapše mu po ramenu i inatno govori po kafanama, malo je 316 hiljada za auto našeg vožda.

E to vam je RS danas, entitet koji suvereno hoda sa pogrešne strane realnosti-i povijesne i ekonomske, entitet koji nošen tanatosom kao da želi da se uništi. Od putinofilije, preko negiranja ili čak slavljenja genocida i ratnih zločinaca, do mazohističkog uživanja u bahaćenju Dodika preko siromašne narodne kičme.

Da se razumijemo, isti taj plebs bi silno zamjerio Dodiku da je od njihovih para uzeo neku jeftiniju vozilicu. Mogu se premijeri i predsjednici Španije, Danske, Finske, Norveške i ostalih razvijenih zemalja voziti biciklima na posao, ali naš Mile Baja, koji ne zna sjesti na bicikl mora imati masiranje stražnjice dok jezdi od pripi**ine A do pripi**ine B, ne bi li zavrnuo kakvu bijedu za još para.

I bijeda mu kliče!

Jednako kao što bijeda kliče u Rusiji Putinu, u Bjelorusiji Lukašenku, tako bijeda po manjem entitetu kliče Dodiku.

Što ih više Milorad zlostavlja, to je ljubav veća. A ta vrsta devijacije se ne otkriva ekonomskim podacima, nego ozbiljnim neuropsihijatrijskim pregledima. Jednako kao što se ta vrsta devijacije ne liječi ekonomijom i brojevima, nego psihološkom i farmakološkom terapijom u institucijama zatvorenog tipa ili bježanjem iz institucije koja se zove entitet RS.

E zato je Milorad Dodik tu gdje jeste, zato se bahati koliko može zato avioni, kamioni, mercedesi ostale zamlate za guzicu… narod to ište, narod to hoće i svako ljudsko i civilizacijsko odstupanje od srednjovjekovnog bahaćenja vožda, narod mentalno zarobljen u tom Srednjem vijeku će doživjeti kao slabost voždovu.

Dragan Bursać: Kad se sjetite Ahmića, nikad, nikad, nikad nemojte zaboraviti na ovu fotografiju!

Dragan Bursać: Kad se sjetite Ahmića, nikad, nikad, nikad nemojte zaboraviti na ovu fotografiju!

Prvi koji se prošeta do famozne Palate predsjednika u Banjoj Luci ili koji dođe u Vladu na biciklu, biće prokužen sklonjen i odstranjen sa vlasti i to voljom naroda, budite sigurni u to!

Tako da-zaista nije sve do Dodika, vjerujte mi!

I malo je za takav narod i takvog čovjeka samo jedan auto od 316 hiljada maraka.

Dragan Bursać: Dok Dodik prijeti ratom, svi ostali se češljaju!

Dragan Bursać: Dok Dodik prijeti ratom, svi ostali se češljaju!

A pošto je malo, naručiuće sebi Mile još. Preciznije, u drugom LOT-u nabavljaju se još tri vozila, ukupne vrijednosti 200 hiljada KM. Pa će tako za četiri automobila diktatora Milorada Dodika, računajući i PDV biti izdvojeno više od pola miliona KM.

A ti narode pješke ili u golfu dvojki, nisi bolje ni zaslužio!

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ukoliko neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (16)

/ Povezano

/ Najnovije