Dragan Bursać: Desant na Cetinje

/ Komentari (23)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Avdo

Iz kandzi srpskig hegemonizma se ne moze iscupati mirnim sredstvima. Dokaz za to su Slovenia, Bosna, Hrvatska,Kosovo...

Exer

Nisam ja zamrzio komunjare zbog Tita, nego zbog ovakvih go..na.

Zlata

AFERIM ZA OVAJ DIO TEXTA:......... Za akciju “ustoličenja“, naravno neophodni su bili izdajnici poput Krivokapića i Abazovića Cetinje se nije predalo o održalo je lekciju regionu, kako se brani antifašizam od velikorpskog fašizma. A crkva Srbije? Ista ona koja je gostila Arkana, koja je krila ratne zločince, koja je izgradila crkvu na zemlji nane Fate Orlović, koja je blagosiljala Škorpione prije ubijanja bošnjačke djece, koja je vazila i miroljubila krvoloka Mladića, eno je hirotoniše se u legitimnog đavoljeg emisara na zemlji

!

Ko sa đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju!

S

A Milo koji je milijardu ukrao, i bio prvi saradnik Milosevica, on ti je ok, on nije izdajnik. Koji si ti placeni smrad i smece.

kikirez

svetosavci,kukala vam majka!

Franjo

Svaka čast Dragane na iskrenom i sveobuhvatnom izlaganju vezano za Cetinje.

Aleksa Mladen

Kakav tekst! ko bi rekao da ga nije napisao Dragoslav Bokan ili Nebojsa Jevric u ogledalu? Ima tu i krvi i tla - "svete cetinjske zemlje" i "mesa koje se ne jede", metafore koje bi ocekivao od nekog nacionalno osvestenog borca ali ne i od samoproglasenog antifasiste i gradjaniste Bursaca. O kičeraju sa "devojčicom i policajcima" na početku i kraju teksta izlisno je ista drugo reci osim da je kič sastavni deo totalitarnih pogleda na Svet. Interesantno je da Draganu smeta i ekavica? Vec su nas samoproglaseni "gradjanisti" navikli na to da im smeta cirilica ali da ih i ekavica izbacuje iz takta je novina. Ako ima neceg korisnog u ovom tekstu to je da vise nikada Bursaca necu uzimati ozbiljno i kao racionalnu osobu. Sta su radili popovi u helikopterima bilo bi za komediju ali ono sto je pokusao da uradi Djukanovic i DPS aktivisti je umalo bila tragedija. Nije Krivokapic nista uradio glupo vec je uspesno izbegao zamku koju su mu postavili Vucic i Djukanovic a popovi su tek povod.

ŠUMAR

Desant izveden uspješno, zato što nije bilo 6. liške da razbije napad i spasi Cetinje. Crnogorci su izdali svoje đedove hrabre borce i antifašiste. Prije nekoliko dana imali su skup i proteste protiv ustoličenja, tad je bilo mnogo ljudi, mnogo mladih sa zastavama, majicama i drugim dezenima, pjevalo se pokazivala se moda cvike itd, svi nabrijani i testisi ko u bika. Lad dođe dan desanta okupilo se malo ljudi, nema onih manekena sa zadnjeg protesta, nije lako gutati suzavac i primati pendrek i gumene metke. Za tvo vrijeme manekeni u foteljice i udri po društvenim mrežama.

šumar

Ustani Dapčeviću druže Peko da vidiš bruku kako četnici tvoj narod tuku. SFSN

Sova

Odlazak na Ćabu u Busovaču ili u Meku? RAZLIKA DRASTIČNA, tako je i sa USTOLIČENJEM Mitropolita . Ne postaje se Hadžija odlaskom u Busovaču nego u Meku. Ustoličenje se ne obavlja u Beranama, nego na Cetinju . Ustoličiti Mitropolita u Beranama ,je isto kao otići na HADž u Busovaču! Jasno i za one sa IQ nižim od broja cipela !

Sova

Odlazak na Ćabu u Busovaču ili u Meku? RAZLIKA DRASTIČNA, tako je i sa USTOLIČENJEM Mitropolita . Ne postaje se Hadžija odlaskom u Busovaču nego u Meku. Ustoličenje se ne obavlja u Beranama, nego na Cetinju . Ustoličiti Mitropolita u Beranama ,je isto kao otići na HADž u Busovaču! Jasno i za one sa IQ nižim od broja cipela !

Toronto

Tako je! Srbija do Tokija! Crkni!!

Bursaću

Koliko love dobijaš za ove srbomrzilačke tekstova!

Fuj

Ovako može samo Srbin da pljuje po svom narodu, i svojim korijenima!

ŠUMAR

Jedini način borbe protiv četničke agresije na susjedne zemlje je ujedinjenje svih antifašističkih snaga u novonastalim državama na prostoru bivše Jugoslavije. Situacija je ista kao 1941. imamo strane okupatore i domaće izdajnike ( četnike, ustaše, handžar diviziju i ostalu bagru. Pogledajte samo nacionalističke lidere na čelu novonastalih država, korumpirani, ogrezli u kriminalu, enormno bogati, a istovremeno lutke na koncu koji povlače moćnici iz neki drugih ze,mmalja. Nacionalni lideri šire mržnju i strah da bi opstali na vlasti. Pljuju po Titu i bivšoj državi, a ne mogu ni za 31 godinu uništiti i rasprodati što je Tito i njegov sistem napravio za 45 godina, SFSN

Nikola

Jadna je zemlja koja ima ovakvog strucnjaka. Joanikije je ustoličen u SPC gde i pripada i gde je ustoliceno 40 njegovih predaka. Rodjen u Crnoj Gori, sluzbovao u Cetinjskom manastiru i unapred jen u slugu Božjeg. Ja nisam nešto veliki vernik ali verujem u Boga i prema drugima se ophodim kako bih želeo da se drugi ophode prema meni. Nisam ubio, nisam ukrao, nisam nikog povredio, nisam nikog lažno optužio, nikoga ne mrzim. Time se vodim u životu. Ne pada mi napamet da komentarišem ili utiče na izbor kod muslimana, katolika ili ostalih.

Bursac bolestan covjek?

Izoblicen mrznjom!?

Dovl

Nije ovom Bursacu lako ni malo.

Banjaluka

Jos malo pa će ispasti da su Srbi bili na strani fašista i nacista u 2 Svjetskom ratu a da su ostali narodi Balkana jadni se opirali zom zlu.. Ovakve spinove koje objavljuju i ozbiljni mediji poput vaseg su vrlo opasni i imaju za cilj samo da sprijece bilo kakvu normalizaciju medju narodima. Joanikije je ustoličen tamo gdje se njegovi prethodnici ustoličuju stotinama godina. A vi nastavite da budete štit u rukama Mila Djukanovića.

Lepi

Dragane, glup si!

Vlatko Novi Sad

Smradino jedna, reci samo zašto si gimnaziju završio u Sremskoj Mitrovici. Ološu ljudski, kvaziantifašistička nakazo.

Nikola

Zgrožen sam riječima koje ti Bursaću ne priliče. Ili si neznalica ili šarlatan, ili lažov pa si napisoa ovo. Nemaš ti pojma ni o istoriji srpskog naroda, ni o SPC ni o Joanikuju, a ni aksiosu . Zatto si i mogao napisati ovu bljuvotinu ,.,Pa su tako neljudi došli helikopterom vojske Crne Gore, koja je valjda u NATO paktu, a koji plaćaju građani Crne Gore i doveli raspopa Joanikija u pratnji Porfirija da zapišaju svetu cetinjsku zemlju, oltar manastirski i obilježe novoosvojenu teritoriju srpskog sveta. Na očigled tog sveta, koji likuje izmišljajući u krvi sklepano “dostojan“ “aksios“ i “ustoličen“.''

/ Najnovije