Doajen bh. novinarstva žestoko odgovorio Dodiku: "Ti si osoba bez srama - kabadahija"

Radiosarajevo.ba
Doajen bh. novinarstva žestoko odgovorio Dodiku: "Ti si osoba bez srama - kabadahija"
Foto: Privatni album / Rinko Golubović

Nakon što je Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a, proteklih dana putem malih ekrana govorio o dešavanjima u Bosni i Hercegovini, a posebno iznosio laži o Srebrenici i Sarajevu, to je naljutilo Rinka Golubovića, jednog od najprepoznatljivijih televizijskih i radijskih novinarskih i voditeljskih lica u našoj zemlji.

Golubović se oglasio putem Facebooka i njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

"Srbi izgubili 50 milijardi KM u stanovima koje su jeftino prodali u Sarajevu, kaže bolesni Milorad Dodik. Za 1425 dana opsade na Sarajevo je ispaljeno prosječno 329 granata dnevno, ubijeno oko 12.500 osoba od toga 1.500 djece. Rekord od 3.777 ispaljenih granata uknjižen je 22. jula 1993. godine. Granate su napravile ogromnu štetu, a najveću štetu su pretrpjeli civilni, kulturni i vjerski objekti.

Bio sam u Sarajevu tada i svjedočiću protiv tebe kada se negiranje genocida proglasi krivičnim djelom, djubre jedno kabadahijsko. Ti bi da izjednačiš ljudski a pogotovo dječiji život sa jednim kvadratom stana. Ti bi da izjednačiš i kvadrat stana sa užasima koje jedna granata napravi. Ti si osoba bez srama, pohlepna, prevrtljiva, kabadahija pravi. To je uostalom bolje Bursać ti napisao i opisao te. Fujjjjjjjj", napisao je Golubović na ovoj društvenoj mreži.

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba.

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije