Dodik se izvinio građanima: Ne interesuje me Stanivuković, pustite me...

9
Radiosarajevo.ba
Dodik se izvinio građanima: Ne interesuje me Stanivuković, pustite me...

Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH tokom gostovanja u programu televizije N1 istakao kako se izvinjava svakome ko je njegove izjave nakon pobjede Draška Stanivukovića za gradonačelnika Banja Luke shvatio kao prijetnju, da je on čovjek sa dosta emocija, da ima pravo na grešku i da nije sretan sa nekim svojim izjavama.

"Učinit ću sve da Banja Luka ostane dominantna i da se gradi, ja sam tamo rođen, i bez obzira na to što se ne slažem s ovim gradonačelnikom", kazao je.

Na pitanje zašto prijeti u svojim izjavama kazao je da nikad nikom nije prijetio te da su to priče koje služe za špekulaciju.

"Rekao sam da nisam najsretniji sa svojim izjavama", ponovio je lider SNSD-a.

Istakao je i da ne pamti svoje izjave niti sebe gleda, a o izjavi u kojoj je rekao kako "ni Eintesteina ne bi podržao za gradonačelnika", kazao je da ne bi i da je to demokratija.

"Eto im mladi ljudi, ali te mlade neću podržati. Nisam ga (Draška Stanivukovića) podcijenio, nego ga je Banja Luka, koja ga je izabrala. Ovo je sasvim demokratski stav i imam pravo kao predsjednik prtije da kažem šta se može a šta ne podržati", poručio je član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Također, naglasio je i da će se nastaviti sa svim programima, i oko investicija, i da će izvršavati njihovi ljudi. Naglasio je i da ono što je rekao za grijanje, neće nijedan građanin Banja Luke osjetiti.

"Imamo pravo da intervenišemo", dodao je.

Također, upitan da prokomentariše Pravdu za Davida rekao je da je to pitanje za Tužilaštvo i da on nije nadležan.

Na pitanja u vezi sa Stanivuković Dodik je odgovarao sa "imate li ozbiljno pitanje, pustite me", zatim "dosadni ste s tim pitanjem, dajte nešto pametnije".

"Mene ne interesuje Stanivuković, neću da ga podržim, nije moj gradonačelnik, ja živim u Laktašima. Mi smo dobili izbore, pobijedili smo u 45 opština u BiH, 42 opštine u RS, u pet gradova u RS smo pobijedili", izjavio je te tu rečenicu ponavljao skoro do kraja emisije na svako pitanje voditeljice N1.

"Možete prekinuti emisiju samo", uslijedila je izjava Dodika nakon čega je ubrzo bila i prekinuta, uprkos navodima voditeljice N1 kako vrijeđa i nju i ljude u BiH svojim stavom i takvim ponašanjem.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije