Dautović: Intelektualci, probudite se!

/ Komentari (10)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

JA1

Kada SDA govori o gradjanskoj? Deklarativno govori a sve je icinila da unisti ono malo gradjanskog sto je ostalo. Imal kakav malogradjanski ustroj drzave taj nam vise prilici. “Intelektualci” su ucinili sve da pomognu u pljackanju i onepismenjavanju drustva zajedno sa nacionalistima i da se obogate, cast izuzetcima.

Za JA1

Bravo za komentar tako je

miki

"iz diskursa novog narativa" ;)

miki

Muslimani u geopolitici predstavljaju kurban stado od Bosne, Čečenije... do ujgura. Nejasno mi je šta ovaj potkapacitirani provincijalni prdonja želi reći?

miki

Da će od šaka jada domaćih muslimana napraviti naciju?! I da im jedan od glavnih obilježja nije izuzetno antinacionalan Islam previše su mali da bi kretali u stvaranje nacije.

miki

Islam je antinacionalan antidržavan i ne podnosi drugi autoritet. Kome to nije jasno može se nazvati glupakom.

Paso

Odlicna analiza!

miki

Nego efendiji čestitaj na novim džematlijama i ne beri brigu, nacije će se snaći bez da čekaju zakašnjele.

Kultni kucac

Muslima ne može biti intelektualac. Ni muslima niti ibilo koji religiozni maloumnik. Religiozna osoba je dijagonalno suprotan pojam od intelektualca. Reliogiozan intelektualac je oksimoron. Intelktualac je osoba koji može dovesti u pitanje i propituje sve situacije, tvrdnje, teorije, hipoteze i ostalo, dok reliogiozna osoba ima tačno određene granice u kojima on smije kontemplirati. I zna se šta religiozna osoba nikako ne smije dovesti u pitanje.

Albert A.

Postoje fanatični ateisti čija je netolerancija jednaka onoj religioznih fanatika i izvire iz istog izvora… Oni su stvorenja koja ne mogu čuti muziku sfera.

/ Najnovije