Bursać: Vlast i "opozicija" u RS mogu istim autobusima na miting diktatora Vučića!

Radiosarajevo.ba
Bursać: Vlast i "opozicija" u RS mogu istim autobusima na miting diktatora Vučića!
FOTO: Arhiv / Dragan Bursać

Zabranjeno preuzimanje teksta bez pismenog odobrenja Redakcije portala Radiosarajevo.ba!

"Vlast i tzv. opozicija iz RS mogu istim autobusima u rektalne pohode Vučiću u Beograd na srami miting 26. maja, dok u isto vrijeme Banjaluka na mjestu srušene džamije gradi bruka-hotel po estetici nepismenih i onih kojima je PINK TV estetski i životni uzor".

Piše: Dragan Bursać, za portal Radiosarajevo.ba

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Osuđen diler narko kartela čiji je šef državljanin BiH: Prodao oko 80 kilograma droge

Pročitali ste to sigurno- i Milorad Dodik kao potpuni vladar entiteta Republika Srpska i Jelena Trivić kao opoziciona perjanica iz RS-a, podržali su srbijanskog diktatora Aleksandra Vučića i kako stvari stoje ići će na njegov teledirigirani sramni miting u Beogradu 26. maja. 

Stara i nova škola rektalnog alpinizma Dodika i Trivićeve

Dodik je bio još konkretniji kazavši da će osigurati autobuski prevoz za rentano ljudstvo koje bi se trebalo pridružiti srbijanskim provladinim neočetnicima, a koji uz sendvič i mlako pivo brane Vučićevu diktaturu. 

Ni Jelena Trivić nije zaostajala u rektalnom alpinizmu unutar Vučićeve pozadine pa je kazala, kako će lično da se nađe u sramnoj povorci u Beogradu i onda je pozvala svoje pristalice da joj se pridruže. 

Pa se postavlja razložno i potpuno opravdano pitanje, hoće li Dodikovi gaulajteri ići za Beograd istim autobusima kao i Trivićkini sljedbenici? Jer je ekonomičnije i nema nikakve ideološke, ljudske niti bilo kakve druge razlike između ove dvije skupine, koje će iz RS-a Beograđanima objašnjavati "šta je demokratija". 

Dragan Bursać: Konakoviću, Otvoreni Balkan je srpski svet, zašto ga podržavaš?

Dragan Bursać: Konakoviću, Otvoreni Balkan je srpski svet, zašto ga podržavaš?

Suštinski, za one koji ne znaju Vučićev miting je reakcionarni i reakcijski i nastao je iz straha srbijanskog režima koji se više od svega boji da bi njihov "nosilac kišobrana" iznad opkoljenog Sarajeva, koji je zazivao smrt sto muslimana za jednog Srbina, mogao biti zbačen sa vlasti. A upravo su Beograđani, prvi put nakon 5. oktobra 2000. U velikim protestima na kojima se okupilo na desetine hiljada ljudi pokazali da im je dosta Vučićeve Pink-Happy-mafija tiranije. 

Pa je onda kristalno jasno da je svako onaj ko se pridruži Vučiću na kontramitingu 26. maja na pogrešnoj, da ne kažem na režimsko-četničko-diktatorskoj strani. 

Što će kazati i vlast i tzv. opozicija u RS-u. Jer suštinski ideologija krvi i tla s neonacističkim i profašističkim elementima odavno je transgeneracijski izjela i Banjaluku i pripadajući RS. 

Dragan Bursać: Ne možeš djecu slati u vojne kampove i nadati se dobru!

Dragan Bursać: Ne možeš djecu slati u vojne kampove i nadati se dobru!

Cilj je bio i ostao dopasti se Vučiću, posredno i svojim radikaliziranim glasačima. Nebitno je da li ste Dodikov ili Trivićkin digitalni ili živi bot. Nebito je da li glasate za "opoziciju" ili SNSD. Suštinski ti mozgovi jednako negiraju genocid u Srebrenici, zalažu se za nekakvu srbijansku okupaciju Kosova i vole do besvijesti i nazad ruskog ratnog zločinca Vladimira Putina. Njihov zajednički najmanji sadržilac i osnovna ideološka maskota je zločinac Ratko Mladić, uzdignut odavno na nivo Pijete i heroja u manjem BiH entitetu. 

I to je sva istina!

Ako vidite nekakvog fiktivnog Maraka Markovića ili Nikolu Nikolića na ulicama Beograda 26. maja kako mlatara zastavom sa četiri "S" i koji se poziva na svetosavlje i na Vučića na čelu sa Putinom, potpuno je svejedno da li je iz tima Jelene Trivić ili Milorada Dodika. 

A uvijek može i gore dabome!

Postoji i ona treća struja u RS-u koja je načelno protiv mitinga Vučićevog ali avaj, nije zbog demokratskih uzleta te struje, nego zato što bi ti "čekači" umjesto Vučića rado vidjeli na čelu kolone neofašistu Boška Obradovića. 

Eto, to vam je krvna slika manjeg BiH entiteta kroz prizmu najavljenog Vučićevog sramnog mitinga u Beogradu. I vrlo je moguće onda da će se u istim autobusima, samo ako Vučić naredi naći i jedni i drugi, jer su suštinski sve to jedni te isti. 

Bursać: Laku noć građani Crne Gore, dobro jutro srpski svete!

Bursać: Laku noć građani Crne Gore, dobro jutro srpski svete!

Bez bilo kakve razlike! 

Ostaje činjenica da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić opet bira ko mu je srcu i drugim organima draži, ko je poslušniji i odaniji i ko će bolje da ga sluša zapadno od Drine. Evidentno je da mu Dodik ponekad iskoči iz kajasa-sjetite se onog incidenta od prije par dana kad je njegova TV Una prenosila proteste nezadovoljnih građana Beograda, ali nema te prepreke i nesuglasice koju Dodik neće preći da bi ostao na vlasti, jer mu jedino opstanak na vlasti garantuje ostanak van zatvora. Kao uostalom i Vučiću, nema tu razlike. 

Sa druge strane Jelena Trivić i njen novi pokret, partija, šta li najnoviji su Vučićev otvoreni projekat kojim on pokazuje da Dodika može poslati na otpad istorije i sa one strane rešetaka kad god hoće. Međutim, kako sada stvari stoje, Trivićeva je više opomena Dodiku nego stvarni politički takmac. Pogotovo ako znamo da opozicija u RS-u više ne postoji i to ne samo zbog istovjetne ideologije, nego i zbog operativne impotentnosti. 

Sve u svemu, na sramnom Vučićevom mitingu, na kome će povijest precizno zabilježiti da se na jednom mjestu okupio sav šljam u Srba, biće u prvim redovima predstavnici vlasti i opozicije iz RS-a. Što vam gotovo ništa ne govori i samom mitingu, ali kazuje gotovo sve o paklenoj situaciji u entitetu koji je ionako omeđen masovnim grobnicama, zaleđen u vremenu pod slikom ratnog zločinca Radovana Karadžića i koji lebdi nad svojom sramotom bez bilo kakve želje za katarzom. 

Neko će se zapitati, a gdje je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković? On je trenutno zauzet gradnjom sramota-hotela, skaredne i opskurne građevina na mjestu današnjeg banjalučkog "Palasa", preciznije na mjestu nekadašnje džamije. 

Da svedemo stari: U RS-u ništa novo. Vlast i opozicija mogu istim autobusima u rektalne pohode Vučiću u Beograd na srami miting, dok Banjaluka na mjestu srušene džamije gradi bruka-hotel po estetici nepismenih i onih kojima je PINK TV estetski i životni uzor. 

Na sramotu svih nas!

***

Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrici "Ja mislim" su isključivo lični stavovi autora tekstova i moguće da ne odražavaju stavove redakcije portala Radiosarajevo.ba

NAPOMENA O AUTORSKIM PRAVIMA:

Preuzimanje dijela (maksimalno trećine) ili kompletnog teksta moguće je u skladu sa članom 14 Kodeksa za štampu i online medija Bosne i Hercegovine: "Značajna upotreba ili reprodukcija cijelog materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja autorskog prava, osim ako takva dozvola nije navedena u samom materijalu."

Ako neki drugi medij želi preuzeti dio autorskog teksta, isti dan kad je kolumna objavljena, može to isključivo uz pismeno odobrenje Redakcije portala Radiosarajevo.ba.

Nakon dozvole, dužan je kao izvor navesti portal Radiosarajevo.ba i, na najmanje jednom mjestu, objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Ako neki drugi medij želi preuzeti kompletan autorski tekst, to može učiniti tek 24 sata nakon naše objave, uz dozvolu uredništva portala Radiosarajevo.ba, te je dužan objaviti link pod kojim je objavljen naš tekst.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije