"Vučiću, ostavka!": Desetine hiljada građana na protestima u Beogradu, blokirali grad

8
Radiosarajevo.ba
"Vučiću, ostavka!": Desetine hiljada građana na protestima u Beogradu, blokirali grad
Foto: Nova.rs / Protesti u Beogradu

Danas se održava treći po redu protest "Srbija protiv nasilja" u organizaciji dijela opozicije i građana. Kao što je ranije najavljeno, protest je počeo u 18 sati ispred Skupštine Srbije.

Srbijanski mediji prenose da je prisutno desetine hiljada građana koji su krenuli ka mostu Gazela gdje će biti blokiran saobraćaj.

Jedan od transparenata koji je viđen u masi je i "Miriše na srpsko proljeće".

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Preminuo je Velibor Džarovski, kontroverzni 'kralj fudbala' bivše Jugoslavije

Okupljeni građani uzvikivali su "Vučiću, ostavka!". Podizanjem zastava Srbije okupljeni građani tražili su smjene šef BIA-e Aleksandra Vulina i ministra policije Bratislava Gašića. 

Organizatori su na početku protesta ponovili zahtjeve i rekli da su "jasni".

"Zahtijevamo zaustavljanje promocije nasilja u javnom prostoru, to podrazumijeva momentalnu smjenu svih članova REM, hitno ukidanje emitovanja reality programa i emisija koje promovišu nasilje, agresiju, nemoral na televizijama sa nacionalnom frekvencijom, zabranu štampanih medija koji svojim sadržajem promovišu nasilje, agresiju, objavljuju lažne vijesti i krše novinarski kodeks", rekla je Jelena Mihailović, jedna od majki iz Pećinaca.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (8)

/ Povezano

/ Najnovije