Boris Pavelić: Srbija i Hrvatska jedino se slažu u jednome – treba oslabiti BiH!?

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Haklibery

Čovjek prekucao politike hr i srb prema bosni, neka susjed/komsija crkne, to je jedino sto zele, na njihovu zalost, to im se nikada nece ostvariti, prije ce crci i jedni i drugi

Poenta

"Apsurdno, nečasno, zavjereničko, zloćudno došaptavanje najboljih neprijatelja."

oh

bolje bi vam bilo da obidjete mjesta stradanja hrvata u srednjoj bosni odakle ste ih protjerali casno i hrabro. da radite na pomirenju a ne da lobirate za navodne bosnjacke politicke interese. Sustina je, radili ste zlocine i vi i oni nisu bili sporadicni i nasumicni vec sistemski i okrutni. koristili ste etnicko ciscenje kao sredstvo za ostvarivanje politickih ciljeva. To nedostaje da istina bude potpuna.

Zanimljivo

Tokom drugog svjetskog rata nije bilo rušenja sinagoga ni u Zenici ni u Sarajevu, iako su oba grada gotovo cio pomenuti rat bili pod nadzorom trećeg rajha. Za razliku od toga, tuzlanske sinagoge su potpuno razorene. Zašto, što mislite ?

@Zanimljivo

Pa javna je tajna da su horde iz kojekakvih vukojebina poput beogradske namijestile i organizirale u Tuzli masovni egzodus mnogih starosijedioca i komšija, te razaranje svega što podsjeća na jevrejsku tradiciju

Celo

HRVATI HERCEGOVINE SE SAMOORGANIZUJU I BRANE OD NAPADA JNA.POMAŽU I MUSLIMANE.MUSLIMANI KAD SU OJAČALI,NAPADAJU HRVATE U MOSTARU,SREDNJU BOSNU OKRUŽUJU,ČINE STRAŠNE ZLOČINE SA MUDŽAHEDINIMA.IGRAJU NA KARTU BROJNOSTI.OTVARAJU LOGORE.PO BUGOJNU,ZENICI,MOSTARU,JABLANICI ITD.OPERACIJOM "NERETVA93"POKUŠAVAJU IZLAZ NA MORE PREMA NEUMU I PLOČAMA.KONTROM IH HRVATI VRACAJU U CRNIM VRECAMA.ENDE!!!!! PS.KAD BUDU AMERI I IZRAELCI PREDAVALI SVOJE VOJNIKE HAAGU VJEROVACU U PRAVDU!!!!DO TADA NA NIKAKVOG UZP. UZE ZRINJSKI PRVENSTVO-TO JE OK. ka Db Da , mi smo se sa svojim dzelatima udruzili protiv saveznika , mi smo isli u Karađorđevo na dogovor, mi smo razuruzali saveznike koji su s nama bili u istom rovu i iz tog rova ih odveli u logore MI a vi ste divni

Db

HRVATI HERCEGOVINE SE SAMOORGANIZUJU I BRANE OD NAPADA JNA.POMAŽU I MUSLIMANE.MUSLIMANI KAD SU OJAČALI,NAPADAJU HRVATE U MOSTARU,SREDNJU BOSNU OKRUŽUJU,ČINE STRAŠNE ZLOČINE SA MUDŽAHEDINIMA.IGRAJU NA KARTU BROJNOSTI.OTVARAJU LOGORE.PO BUGOJNU,ZENICI,MOSTARU,JABLANICI ITD.OPERACIJOM "NERETVA93"POKUŠAVAJU IZLAZ NA MORE PREMA NEUMU I PLOČAMA.KONTROM IH HRVATI VRACAJU U CRNIM VRECAMA.ENDE!!!!! PS.KAD BUDU AMERI I IZRAELCI PREDAVALI SVOJE VOJNIKE HAAGU VJEROVACU U PRAVDU!!!!DO TADA NA NIKAKVOG UZP. UZE ZRINJSKI PRVENSTVO-TO JE OK. ka Db Smanji koristenje lijekova, sve sto si napisao negativno odnosi se na vas HDZ hercegovce-neljude. Mozda bi ti i povjerovao da se sam nisam suocio sa vasim licemjerstvom i lazima. Drugo zelis da diskutuje sa nemas zavrseu ni OSnovnu skolu . Nauci da koristis racunar na korektan nacin. Smanji tenzije mrznje i netrpeljivosti prema drugima, svoje frustracije usmeri na svoje roditelje koji ti nisu omogucili dobro obrazovanje. Nepismeno okruzenje samo stvara neljude , mrznju, pljacke... ka za Db<< OPROSTI,ŠTA JE NETAČNO???OPOVRGNI I ARGUMENTIRAJ??ETO HERCEGOVCE NAZIVAŠ NELJUDIMA!!TEBI TREBA TERAPIJA.

Gh

Bih je vjestacka tvorevina kao i yuga i kao takva ima svoj rok trajanja tj. dok zapadu odgovara. U srednjem vijeku bila srpska knezevina, pa turska upravna jedinica a nikad autonomna, kao sto su srbija i crna gora bile, pa onda austro-ugarska kolonija, pa opet upravna a nikad autonomna jedinica u kraljevini shs. Nakon 2. svjetskog rata trebala biti podjeljena izmedju srbije i hrvatske, sto su svi politicari i zagovarali, ali samo na osnovu titove odluke po prvi put postala republika i time prvi put postala ravnopravna srbiji i hrvatskoj. Nedugo nakon titove smrti se pokazalo da je ta njegova politicka avantura bila bezuspjesna, sto i dan-danas sami prozivljavamo ziveci u posljednoj modernoj koloniji na tlu evrope, sa stranim poglavicom na celu i sa stranim sudijama u ustavnom sudu, cega nema ni u jednoj banana drzavi, a kamoli u drugim drzavama bivse yuge. I onda ti dodju sda kadrovi i kazu da bih ima suverenitet, halo ba, kolonije i protektorati nemaju nikakav suverenitet, samo fiktivni i tacka. A ko ne zna razliku izmedju upravne i autonomne jedinice, taj tek pojma nema ni o cemu, a kamoli o istoriji.

/ Najnovije