Aida Feraget: Kako se bolje od tebe oprostiti, nego tvojim riječima o Sarajevu...

0
Radiosarajevo.ba
Aida Feraget: Kako se bolje od tebe oprostiti, nego tvojim riječima o Sarajevu...
Foto: Aida Feraget / Facebook / Đorđe Balašević

Đorđe Balašević preminuo je danas u beogradskoj klinici za infektivne bolesti u 67. godini života.

Prije tri dana primljen je u bolnicu zbog upale pluća, doktori su sve uradili, ali nažalost stanje mu se pogoršalo danas poslijepodne, kada je i prestalo da kuca srce Panonskog mornara.

Sjećanja, oproštaji i njegovi sithovi kruže internetom. Svi se prisjećaju koga smo to imali.

Aida Feraget jedna od organizatorica Đoletovog koncerta u Sarajevu 1998. godine, na svom Facebook profilu oprostila se njega.

"Nekako sam znala, ali opet nisam bila spremna. Nadala sam se da ću se naježiti uz još koji stih, nasmijati i plakati na još jednom susretu. Jutros sam čitala „Čivutski vrt“ i „Tvoj neko“, i ježila se, kao i uvijek. I onda, kada smo napravili „ONE“ koncerte, bio je februar i bilo je Sarajevo, Sarajevo koje je osjećalo Tvoju dušu.

Neko to od gore vidi sve, sad si i Ti među njima, da čuvaš, jednako kako mene svih ovih godina čuvaju dobri dusi stare kuće Balaševića. Sa Galicijom na ruci ću napustiti ovaj svijet kad za to dođe vrijeme, a do tada bio si ostao neko čiji su stihovi urezani duboko, u dušu, trajno, ne mogu se ja bolje od Tebe oprostiti nego Tvojim riječima, o Sarajevu, o ratu, o ljubavi, mirno ti more nebesko, volim te i hvala", napisla je Aida.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije