U Sarajevu otvoren Selfie Museum: 25 inovativnih instalacija za umjetnička djela

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu otvoren Selfie Museum: 25 inovativnih instalacija za umjetnička djela
FOTO: Facebook / U Sarajevu otvoren Selfie Museum

U glavnom gradu Bosne i Hercegovine sinoć je otvoren prvi selfie muzej, a koji je već jutros primio prve posjetitelje.

Ljubitelji dobre fotografije u selfie muzeju u Sarajevu mogu napraviti neobične fotografije na zanimljivim instalacijama koje su kreirane specifično za ovu namjenu.
Selfie Muzej u Sarajevu posjetiteljima nudi 25 inovativnih instalacija na kojima mogu praviti svoja moderna umjetnička djela.

Ljuljačka na Baliju, glamurozni zatvor, čarobni cvijetni vrt, svijetleći oblaci, beach bar na Maldivima, candy shop samo su neke od instalacija koje privlače pažnju kako domaćim, tako i stranim posjetiteljima, a posjetiteljima je pružena i mogućnost korištenja sobe za presvlačenje.

Nova reakcija na incident kojeg je navodno napravila Sebija Izetbegović na KCUS-u

Nova reakcija na incident kojeg je navodno napravila Sebija Izetbegović na KCUS-u

Muzej se nalazi na Skenderiji, na adresi Hamdije Kreševljakovića 7a, a ulaznica se naplaćuje po satu, pa tako za sat vremena ćete platiti 8 KM, dok porodična karta (2+2) košta 25KM.

Selfie muzej u Sarajevu nastavak je biznis projekta koji je pokrenut krajem decembra prošle godine otvaranjem prvog selfie muzeja u Travniku, a sve s ciljem jačanja turističke ponude bosanskohercegovačkih gradova.

Projekat je realizovala Merima Habibović uz podršku partnera projekta Vlada SBK, Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK, CEM Travnik, REZ agencija, Startup stido, Fondacija Mozaik i Impakt fondacija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije