U četvrtak koncert Cubisma na SCC trgu

Radiosarajevo.ba
U četvrtak koncert Cubisma na SCC trgu
Foto: Promo / U četvrtak, 20. juna 2019. sa početkom u 20.00 sati

Svim ljubiteljima zavodljivih taktova salse i latino jazza, oldtajmera, i čarobne Havane Sberbank BH, Mastercard i Turkish Airlines poklanjaju latino noć za pamćenje.

U četvrtak, 20. juna 2019. sa početkom u 20.00 sati trg Sarajevo City Centra će postati Havana. Uz muziku, ples i druženje posjetioci će moći osjetiti dio atmosfere koju veseli Kubanci njeguju, i ljubomorno čuvaju uprkos svim izazovima modernog vremena.

Kroz ovu pustolovinu provest će vas fantastični Cubismo, koji svira energičnu plesnu muziku koja se temelji na afro-kubanskim ritmovima, ali u svom osebujnom i prepoznatljivom stilu. Osim salse i latino jazza, u muzici Cubisma osjećaju se i utjecaji jazza, hip-hopa, funka i rocka. Članovi sastava dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Kube i Ekvadora, te su najznačajniji sastav koji svira ovakvu vrste muzike u ovom dijelu Evrope.

„Sa velikim veseljem Cubismo ponovno dolazi u Sarajevo. Od naših samih početaka, unazad dvadeset i četiri godine sarajevska publika nam je bila jedna od najdražih. Mnogi sarajevski koncerti su nam ostali urezani duboko u sjećanje po svemu lijepom. Sljedeće godine Cubismo slavi veliku obljetnicu, i povodom toga je snimljen i novi materijal koji će nakon deset godina diskografske pauze donijeti nove pjesme na CD-u. Neke od njih će sarajevska publika imati prilike čuti na ovome koncertu. Također, kao i prošle godine u Sarajevo dolazimo sa izuzetnim kubanskim pjevačem Leom Willberom, koji dostojno mijenja našeg Ricarda koji je trenutno na putu u Južnoj Americi. Pripremite se na neke nove, i mnoge stare pjesme u novom ruhu. S veseljem vas očekujemo“, izjavio je Hrvoje Rupčić, frontmen Cubisma.

Koncert koji je poklon gradu sastavni je dio kampanje za nagradnu igru „Havana te zove“ koju organizuju Sberbank BH, Mastercard i Turkish Airlines. Provlačenjem bilo koje Sberbank BH Mastercard kartice u zemlji i inostranstvu, u periodu od 10.06. do 12.08. 2019. godine možete učestvovati u ovaj nagradnoj igri, i osvojiti let biznis klasom Turkish Airlinesa, boraviti u Havani pet noći u hotelu sa pet zvijezdica.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije