U amfiteatru Doma mladih ove subote nastupaju grupe Fakat, Shargija i S.P.U.K.

0
Promotivni tekst
U amfiteatru Doma mladih ove subote nastupaju grupe Fakat, Shargija i S.P.U.K.
Promotivni tekst / Koncert u Amfiteatru Doma mladih 25. februara

Nakon odličnog nastupa sarajevskih bendova Nervni slom, Nindže iz haustora i Aki bez srca, ove subote 25. februara u Amfiteatru Doma mladih nastupaju bendovi S.P.U.K, Shargia i Fakat!

Koncert počinje u 20:00 a ulaz je slobodan.

Fakat! je autorski trio, rock and roll/punk bend, nastao u Sarajevu prije dvije godine. Do sada bend ima objavljene dvije pjesme a uskoro planiraju izbaciti i novi singl.

Shargia je trenutno cover metal bend iz Sarajeva čiji se autorski rad u bližoj budućnosti fokusira na žanr progresivnog metala.

S.P.U.K. (Sreća Pojedinca Uspjeh Kolektiva) - punk rock band iz Sarajeva, osnovan 2012. godine. Nastupao po raznim festivalima, samostalnim i kolektivnim svirkama u zemlji i regionu, sviraju brojne autorske pjesme ali i obrade. Prepoznat kao bend koji ostavlja srce na bini i čiji zvuk odvaljuje malter sa zidova koncertnih prostorija.

Centar Skenderija je od 18. februara pokrenula prvu fazu razvoja našeg projekta "Alternativni centar", što podrazumijeva redovne koncerte svake subote u restruktuiranom prostoru Amfiteatra Doma mladih.

"Alternativni centar" će biti postor za promociju umjetničkog stvaralaštva mladih u Sarajevu. Prostor za promociju alternativne i progresivne muzike / umjetnosti /kulture, za sve kreativce iz kulturnog stvaralaštva, za sve mlade, i za sve one koji se tako osjećaju. 

Još jednom pozivamo sve mlade iz kulturnog i kreativnog stvaralaštva, sve autorske muzičke grupe, stand-up komičare i ostale umjetnike da nam se pridruže u našem velikom projektu razvoja nove alternativne muzičke i kulturne scene u Sarajevu. Vaše je samo da nam pošaljete kratku biografiju, link na kojem možemo čuti ili vidjeti vaše autorske radove ili demo snimke, portfolio ili fotografije radova kao i ostale detalje. Vaše prijave možete poslati na e-mail: info@skenderija.ba, a sve dodatne informacije možete dobiti na broj: 033 211 016.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije