After film / Dom mladih: Večeras Helem Nejse, sutra nastupaju Songkillersi

10. 08. 2018. u 13:40:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Od 10. do 16. augusta u okviru programa Sarajevsko After Film na dvije pozornice nastupit će 28 izvođača različitih muzičkih žanrova. 

Ovogodišnje izdanje bogatog programa počet će koncertom Helem Nejse i Stereo Banana koji u petak, 10. augusta u 22.30 nastupaju na Main Stage-u.

Kao predgrupa će nastupiti Stereo Banana, eksplozivni dvojac koji već dugo nastupa na brojnim festivalima, kao što su EXIT, LoveFest, Seasplash, Backyard Art, Regius, Belgrade Beer Fest i drugi.

Prve večeri Sarajevsko After Film-a, na Electronic Stage-u od 01.00 sati nastupa sarajevski duo Six&Belly i član jednog od najpoznatijih bh. sastava After Affair – Bonjasky

U subotu, 11. augusta, Sarajevsko After Film se nastavlja nastupom kultne zagrebačke grupe Songkillers na Main Stage-u. Ova funk grupa je na sceni duže od dvije i pol decenije tokom kojih su objavili brojne autorske hitove poput „Bit ćeš uvijek dio mene“, „Dao sam ti sve“, „Egoist“, „Još se ne dam“, „Ljetna kiša“, „Ne znam gdje sam“, „Nema vremena, „Dio mene“ i drugim,  a poznati su i po saradnji sa brojnim muzičkim zvijezdama među kojima je napoznatija saradnja sa legendarnim Dinom Dvornikom. Njihovi koncerti obiluju energičnim ritmovima koji publiku „tjeraju“ na ples. 

Predgrupa je Noise-pop grupa Artan Lili, koja je osnovana 2013. godine i već su stekli veliku bazu fanova. Njihovi singlovi redovno osvajaju prva mjesta svih relevantnih radijskih i TV top lista u Srbiji i regionu.

Na Electronic Stage-u nastupaju Zlatnichi i DJ Jasmina. Sarajlija Zlatan Muslić, Zlatnichi, svoj prvi gig imao je još 2005. godine u Sarajevu. Nakon ogromne podrške od strane gotovo svih headlinera underground techno scene, trake mu se počinju pojavljivati kao stardard u setovima velikana kao što su Paco Osuna, Leon, Marco Carola, Jamie Jones, Joseph Capriati, Archie Hamilton, i na najvećim svjetskim festivalima poput Timewarp-a i Sonus-a, Tomorrowland-a i Ultra-e.

DJ Jasmina je prvi put stala za dekove 1999. godine. U njenim setovima može se čuti i minimalniji zvuk, a trenutno je jedan od rijetkih bosanskih DJ-jeva koji pušta muziku sa vinila.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA