Top hitovi dolaze u Cinema City: Stižu Groblje kućnih ljubimaca i Hellboy!

Radiosarajevo.ba
Top hitovi dolaze u Cinema City: Stižu Groblje kućnih ljubimaca i Hellboy!
Foto: Cinema City / Plakati za nove naslove

Od 11. aprila repertoar Cinema Cityja bogatiji za novi horor Groblje kućnih ljubimaca i akcijsku avanturu Hellboy.

Groblje kućnih ljubimaca (Pet Sematary) je horor zasnovan na originalnom romanu Stephena Kinga. Film Groblje kućnih ljubimaca prati Dr Luisa Krida (Jason Clarke), koji nakon što se preseli sa svojom ženom Rejčel (Amy Seimetz) i njihovo dvoje male djece iz Bostona u ruralni Mejn, otkriva misteriozno groblje sakriveno duboko u šumi nedaleko od nove porodične kuće.

Kada se desi tragedija, Luis će se obratiti za pomnoć svom neobičnom komšiji Džudu Krendelu (John Lithgow) i tada počinje lančana reakcija opasnih događaja koji će osloboditi neshvatljivo zlo koje donosi zastrašujuće posljedice...

Hellboy (Hellboy) je akcijska avantura, fantazija u kojoj glavne uloge tumače David Harbour, Milla Jovovich i Ian McShane.

Ultimativni antiheroj Hellboy se vraća u osvetničkoj misiji u Londonu, gdje se drevni duh zle vještice (Nimue the Blood Queen) vratio iz mrtvih. Zarobljena i odbačena prije više stoljeća, kraljica vještica se vraća u naš svijet kako bi ponovno donijela smrt i uništenje. Samo heroj s paklenim korijenima kao Hellboy, ustanju je suočiti se s prijetnjom i boriti se s vješticom i njezinom vojskom.

Njegove će se šanse još više povećati kad se ispostavi da je nasljednik moći samog kralja Arthura. Međutim, čak ni on ne može pobijediti sam u ratu sa silama zla. Prije nego što se odigra odlučujuća bitka, Hellboy mora vratiti svoje stare saveznike...

Pored dva nova filmska naslova na repertoaru Cinema Cityja možete pogledati i trenutno najgledaniju akcijsku avanturu Shazam! u kojoj glavne uloge tumače Zachary Levi, Djimon Hounsou i Mark Strong, zatim novi SF triler Opsadno stanje od redatelja naslova Planet majmuna: Postanak, te akcijsku avanturu Kapetanica Marvel u kojoj glavne uloge tumače Brie Larson, Jude Law i Samuel L. Jackson.

Za najmlađe posjetitelje na repertoaru su još animirani hitovi Kako da dresirate svoga zmaja i Ralph ruši internet.

Za više informacija o terminima prikazivanja svih filmskih projekcija posjetite web stranicu:
www.cinemacity.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije