Sevdalinko, u srcu te nosim: Uskoro novo izdanje festivala sevdaha, prijave otvorene

0
Radiosarajevo.ba
Sevdalinko, u srcu te nosim: Uskoro novo izdanje festivala sevdaha, prijave otvorene
oficijelna fotografija / Festival sevdalinke u Tuzli

U Tuzli će se i ove godine održati festival sevdalinke „Sevdalinko u srcu te nosim“, u svom četrnaestom izdanju.

Kako navode organizatori, Udruženje muzičkih umjetnika iz Tuzle, ovo je jedini festival posvećen sevdalinci u svijetu. Festival ima društvenu, kulturno-historijsku misiju očuvanja i prepoznavanja kulturno-historijskog značaja sevdalinke za Bosnu i Hercegovinu, kao najvredniju muzičku baštinu naših prostora.

Festival se sastoji iz tri aktivnosti: Međunarodno takmičenje mladih harmonikaša 'Sevdalinko harmonikom opjevana', Takmičenje autora i izvođača i Revijalna noć- sa gostima. 

Škole u KS dobile više od 1.700.000 KM: Evo na šta će biti utrošen novac

Škole u KS dobile više od 1.700.000 KM: Evo na šta će biti utrošen novac

Na zvaničnoj stranici festivala otvorene su prijave za Takmičarsko veče

Na dosadašnjim festivalima je učestvovalo preko stotinu vrsnih interpretatora sevdalinke iz BiH, Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Makedonije, Njemačke, Holandije, Austrije kao i prateći orkestar kojeg čine izuzetni poznavaoci i baštinici sevdalinke pod rukovodstvom prof. Dejana Milkunića.

Ove godine očekuje se najveći Festival do sada, saopćili su organizatori. Kako je navedeno, neki od očekivanih izvođača na revijalnoj večeri su: Halid Bešlić, Nedeljko Bilkić, Snježana Đurišić, Merima Njegomir, Semir Cerić Koke, Fatmir Sulejmani, Ramiza Milkunić, Armin Jusufović, Slađana Mandić i mnogi drugi pjevači iz BiH i regije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije