Retrospektiva BH fotografa u Centru kulture i mladih u Jelićevoj

Radiosarajevo.ba
Retrospektiva BH fotografa u Centru kulture i mladih u Jelićevoj

Retrospektivna izložba BH fotografa je dio projekta Foto galerije Jelićeva, čiji je cilj objediniti i predstaviti BH fotografe u zemlji i inostranstvu. Galerija će napraviti nekoliko retrospektivnih izložbi kao početak razvoj Fundusa BH Fotografije, sa fotografima različitih starosnih dobi, koji koriste fotografiju za istraživanje individualnog umjetničkog osjećaja.

Sa vizuelnog i likovnog stanovišta, različiti pristupi fotografa fotografskoj umjetnosti ukazuju da fotografija jeste slika, doduše, slika koja nije nastala klasičnim slikarskim metodama i postupcima. Ipak, fotografija kao takva podliježe istom onom sudu i zakonitostima važećim za klasične vizuelne umjetnosti, bez obzira na to što taj isti sud i zakonitosti evoluiraju jednako kao sama umjetnost. Namjera ove izložbe je upravo evolucija BH fotografije kroz jedno određeno vrijeme.

Svečano otvarnje izložbe desiće se 26.1. u 19 sati, a istu večer u 21:30 desiće se i koncert blues benda Don Guido i Misionari. Izložba će biti otvorena do 9. februara 2019. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije