Prvi muzej virtualne realnosti otvoren na novoj lokaciji

0
Promotivni tekst
Prvi muzej virtualne realnosti otvoren na novoj lokaciji
Foto: Sarajevo VRX Immersive Museum / Prvi muzej virtualne realnosti otvoren na novoj lokaciji

Iako je svoja vrata otvorio još u septembru 2023. godine, Sarajevo VRX Immersive Museum je od subote, 6.4., s radom nastavio na novoj lokaciji - Dalmatinska 4 (prostor bivšeg Cafe Brazil), Sarajevo.

U sklopu novog, moderno opremljenog prostora, koji se nalazi u samom centru grada, pored jedinstvenog iskustva gledanja filma u VR (360°) okruženju o ubistvu Franza Ferdinanda i početku Prvog svjetskog rata, posjetitelji će imati priliku pogledati posebnu izložbu koju je Sarajevo VRX muzej pripremio u saradnji sa Historijskim muzejom Bosne i Hercegovine.
Izložba na temu “Arhitektura i način života u Sarajevu početkom XX vijeka" prikazivat će se u novouređenom galerijskom prostoru, a osim što će na nekoliko trenutaka doslovno otputovati prošlost i doživjeti jedinstveno iskustvo, posjetitelji će nakon gledanja filma moći uživati u lounge baru u sklopu novog prostora.

Jovana Musić, osnivačica SaVRX muzeja, izrazila je svoje oduševljenje zbog otvaranja novog prostora i poziva sve zainteresirane da dođu i dožive jedinstveno iskustvo koje nudi muzej.
"Sa zadovoljstvom objavljujem otvaranje naše nove lokacije na adresi Dalmatinska 4, na kojoj ćemo nastaviti omogućavati posjetiteljima da istraže bogatu historiju Sarajeva, od arhitekture i načina života, do događaja koji su se zbili u Sarajevu, a imali su efekt na globalnoj razini. Izložba na temu arhitekture i načina života početkom XX vijeka ima za cilj oživjeti atmosferu tog razdoblja i pružiti uvid u svakodnevni život građana Sarajeva kroz autentične fotografije.
Pozivam sve ljubitelje kulture i historije da nam se pridruže u ovoj jedinstvenoj avanturi. Svoje mjesto možete rezervirati putem naše web stranice sarajevovrx.com, a možete doći i bez najave, naš tim vas očekuje."

Muzej će biti otvoren svim danima, osim srijede, od 11:00h do 19:00h. Srijedom muzej neće raditi. Detaljnije o muzeju pronađite na web stranici sarajevovrx.com

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Najnovije