Predstava: Vesela večer u Sarajevu - 29. juni

Radiosarajevo.ba
Predstava: Vesela večer u Sarajevu - 29. juni
SARTR / Vesela večer u Sarajevu
Muzej književnosti i pozorišne umjetnosti BiH, 29. juni, 21:30 h

Pozorišna predstava „Vesela večer u Sarajevu“, rađena u produkciji Sarajevskog ratnog teatra, ponovo se izvodi u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti 29. juna s početkom u 21:30h.

Nakon igranja u srijedu, slijede još tri izvođenja 07., 08. i 09. jula s početkom u 21:00h u Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti BiH.

„Vesela večer u Sarajevu“ ima za cilj da ukaže na tradicionalne vrijednosti zaboravljenog Sarajeva, na sijela koja su bila glavna okupljališta umjetnika i intelektualaca, stranaca i naših građana i koja su značajno uticala na razvoj kulture i umjetnosti, na uspostavljanje kvalitetnijih međuljudskih odnosa i na upoznavanje sa različitostima i specifičnostima naroda i etničkih skupina.

Bit će to vesela večer, baš kako je opisuje Samokovlija, za “sve one koje ulaze u život i one koji ga žive, kao i za one koji bijahu prije nas…Povezali smo stoljeća, nanizali događaje čudno i neshvatljivo, bolno i radosno”. Uz pjesmu i muziku, koja se uvijek čula iz naših mahala, glumci oživljavaju likove koji su junaci priča iz našeg grada, oni postaju Sarajke i Sarajlije i igrajući ih iz zaborava nam vraćaju dio naše povijesti i tradicije.  

Uz glumce Maju Salkić, Sonju Goronja, Mehmeda Porču, Seada Pandura i Sanjina Arnautovića, učestvuju i članice vokalnog ansambla “Korona” Anida Isanović i Dunja Kazić, a harmoniku svira Kaća Hadžifejzović.

Scenario: Dubravka Zrnčić-Kulenović, Maja Salkić i Sonja Goronja
Režija: Dubravka Zrnčić-Kulenović
Kostimografija: Vanja Popović
Izvršna produkcija: Hana Karadža

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije