Predstava „Bog masakra“ 24. marta u Pozorištu mladih Sarajevo

0
Radiosarajevo.ba
Predstava „Bog masakra“ 24. marta u Pozorištu mladih Sarajevo
Foto: Pozorište mladih Sarajevo / Trenutak iz predstave

U četvrtak 24. marta na sceni Pozorišta mladih Sarajevo sa početkom u 20:00 sati možete gledati predstavu „Bog masakra“ u režiji Admira Glamočaka.

U komediji "Bog masakra", četvero roditelja se sastane kako bi na civiliziran način riješili problem tuče svoje djece i sami se pretvore u vrišteća i neodgojena derišta.

"Bog masakra" komedija je koja ismijava mane ekstremno politički korektnog i liberalnog društva u koje se svesrdno trudimo pretvoriti, ali i generalno mane svih ljudi u svojoj pretencioznosti i lažnosti; univerzalna je jer ismijava univerzalnu potrebu zatomljivanja životinjskog instinkta i nemogućnost prevazilaženja vlastitog ega u sukobu.

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Podcast s Tomom – Jadranka Miličević: Za femicid nije kriv samo pojedinac, već čitavo društvo

Dokazuje da, koliko god se trudili biti civilizirano, tolerantno, miroljubivo i uređeno društvo, ipak ne možemo pobjeći od svoje primarne i primatne prirode.

Kostimograf: Armin Ćosić, Scenograf i dizajn: Amar Zahiragić

U predstavi igraju: Ivona Baković, Dženita Imamović Omerović, Mak Čengić i Davor Sabo

„Radujemo se saradnji sa Theater Factory na projektu Bog Pokolja, a iz jednostavnog razloga jer je to prilika za mlade glumce. Radi se o diplmoskoj predstavi Ivone Baković, koju želimo podržati, da ima svoj život, a vjerujemo da je najbolje mjesto za podršku mladih umjetnicima upravo scena Pozorišta mladih Sarajevo“, direktor Ismir Fazlić.

Broj ulaznica je ograničen. Pozorište mladih će poštovati upute nadležnih i pridržavanje mjera.

Cijena karte je 8KM, a cijena za penzionere i studente je 5KM.

Rezervaciju ulaznica moguće je izvršiti na brojeve telefona 033 442 572 i 033 205 799 , kao i putem naše facebook stranice.

Blagajna Pozorišta mladih otvorena je svakim radnim danom od 12.00 do 14.00 sati i dva sata prije početka predstave.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije