Ove sedmice na repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo sjajne predstave

0
Radiosarajevo.ba
Ove sedmice na repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo sjajne predstave
Foto: NPS / Scena iz predstave

U ponedjeljak, 18. aprila sa početkom u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena višestruko nagrađivana komedija Dušana Kovačevića “Balkanski špijun u Sarajevu” u adaptaciji i režiji Sulejmana Kupusovića.

U utorak, 19. 4. 2022. u 19:30 sati, na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo bit će izvedena dramska predstava „Gazi Husrev–beže ili: Bukagije“ rađena prema tekstu Džemaludina Latića, u režijskoj postavci Tanje Miletić-Oručević. Adaptaciju teksta i dramaturgiju potpisuje Hasan Džafić.

Dramsku predstavu Crnogorskog narodnog pozorišta Podgorica “Bladi Mun” rađenu po tekstu i u režiji Ane Đorđević sarajevska publika će moći pogledati u srijedu, 20. aprila u 19:30 sati.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Intrigantna dramska predstava „Hedda Gabler“ rađena po tekstu kultnog norveškog književnika Henrika Ibsena, u režiji Nermina Hamzagića naći će se na repertoaru Narodnog pozorišta Sarajevo u petak, 22. 4. 2022. godine s početkom u 19:30 sati.

Rezervaciju ulaznica možete izvršiti putem e-maila: boxoffice.nps@gmail.com ili putem web stranice: www.nps.ba.

Radno vrijeme blagajne svakim radnim danom od 9:00 do 15:00 sati.

Na dan izvođenja predstave u dva termina od 9:00-11:30 i 15:30-19:30 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije