Old Town Street Fest donosi zabavu za vrijeme Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

Promotivni tekst
Old Town Street Fest donosi zabavu za vrijeme Red Bull Cliff Divinga u Mostaru
Foto: Promo / Zabava za vrijeme Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

U danima održavanja Red Bull Cliff Diving takmičenja u Mostaru, u petak 23. i subotu 24. augusta, izuzetno zanimljivo bit će i u večernjim satima.

Kao i prethodnih godina, Old Town Street Fest donosi pregršt muzičkih sadržaja. Na pet bina u samom srcu grada - mostarskom Starom gradu - nastupit će 20 izvođača.

Hamam muzej, Black Dog Pub, Bijeli bar, Fratello i Stari most su lokacije održavanja koncerata i klupskih svirki u sklopu Old Town Street Festa 2019, dok će klub Alibaba ugostiti DJ partyje. U programu ovogodišnjeg festivala su imena brojnih popularnih domaćih i regionalnih izvođača, te niz odličnih mostarskih klupskih bandova.

U petak 23. augusta, atmosferu ispred Hamam muzeja će zagrijati hip hop dvojac Indigo & Kontra, nakon kojih na scenu izlaze legende regionalnog rapa, TBF iz Splita. U Black Dog Pubu nastupaju Mostar Rock School Blues Band i sjajni James Brown Tribute iz Beograda, dok će publiku u Bijelom baru zabavljati Sandi Duraković iz Mostar Sevdah Reuniona. U klubu Alibaba goste će rasplesati najnoviji iz serijala popularnih Brown Sugar RnB partyja iz programa Red Bull Music Presents.

Subota 24. augusta na bini ispred Hamam Muzeja donosi nastup energične ekipe iz Bihaća - The Babe Barbarella, nakon kojih slijedi live house atrakcija iz Subotice - Perpetuum Mobile. Black Dog Pub će ugostiti popularne sarajevske repere Helem Nejse, a zabava se potom seli u klub Alibaba, gdje će se do ranih jutarnjih sati plesati uz oficijelni Red Bull Cliff Diving after-party.

Ulaz na sva dešavanja u sklopu Old Town Street Festivala je slobodan, a za subotnji Red Bull Cliff Diving after-party u klubu Alibaba potrebna je pozivnica.

Prošlogodišnje izdanje festivala bilo je izuzetno uspješno i naišlo je na odlične reakcije Mostaraca, donijevši nastupe velikog broja popularnih izvođača, među kojima su bili Frenkie, Kontra i Indigo, Laka, Diskobajagi, Kralj Čačka, Helem Nejse i brojni drugi. Njihovi utisci su također krajnje pozitivni:

“Mostar mi za vrijeme Red Bull Cliff Divinga liči na Sarajevo za vrijeme filmskog festivala. Pored fantastičnih skokova, u gradu je toliko kulturnih sadržaja i grad za taj vikend oživi. Ovaj event znači jako puno za turističku promociju Mostara. Drago nam je što smo i ove godine bili gosti. Svaka čast skakačima i Mostarcima na prejakoj atmosferi”, izjavio je nakon nastupa na Old Town Street Festu 2018 popularni bh. reper Frenkie.

Old Town Street Fest 2019 se dešava u danima kada utrka za izbor evropske prijestolnice kulture 2024 ulazi u samu završnicu, a Mostar kao jedan od gradova koji su ušli u najuži izbor šalje svoju finalnu aplikaciju u sjedište Evropske komisije u Briselu. To je idealna prilika za sve građane Mostara i njegove goste da na poseban način dočekaju ovaj važan trenutak i podrže kadidaturu grada na Neretvi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije