BiH / Atmosfera se zagrijava: Još nekoliko dana do Red Bull Cliff Divinga u Mostaru

19. 08. 2019. u 16:47:00 Promotivni tekst

Shares: 61

Do 24. augusta i petog gostovanja Red Bull Cliff Diving Svjetskog prvenstva u Mostaru ostalo je još svega nekoliko dana. Pripreme za takmičenje najboljih svjetskih skakača i skakačica su u punom jeku, a atmosfera pred još jedan sportski spektakl na Starom mostu se zagrijava.

Takmičenje koje je u sva četiri dosadašnja mostarska izdanja doživjelo veliki uspjeh, s nestrpljenjem se iščekuje u gradu na Neretvi.

Karavan sa svjetskom cliff diving elitom u našu zemlju stiže u srijedu, a već narednog dana će biti održan prvi trening na 27 metara visokoj platformi koja će biti podignuta na Starom mostu.

Red Bull Cliff Divinga u Mostaru - undefinedFoto: Promo

Prve dvije serije takmičarskih skokova na rasporedu su u petak 23. augusta, u 15 sati.

Veliko finale zakazano je za subotu 24. augusta, a program počinje u 13 sati. Na Starom mostu će nastupiti 14 skakača i 10 skakačica iz samog vrha svjetskog cliff divinga, koji svojim fantastičnim skokovima u nevjerici ostavljaju gledaoce diljem planete. Očekuje se da će, kao i na prethodnim takmičenjima, imati gromoglasnu podršku publike koja će preplaviti prostor ispod i oko Starog mosta.

Aktuelni prvak i prvakinja, Englez Gary Hunt i Australka Rhiannan Iffland, u Mostar stižu s namjerom da na pretposljednjoj stanici sezone zapečate titule. Iffland ima i dodatni motiv: trostrukoj šampionki i najuspješnijoj skakačici u historiji prvenstva još uvijek nedostaje pobjeda na Starom mostu.

Red Bull Cliff Divinga u Mostaru - undefinedFoto: Promo

I ove godine u saradnji sa Željeznicama Federacije BiH za gledaoce je organizovan poseban prevoz talgo vozom iz Sarajeva na takmičenje u Mostaru. Voz iz Sarajeva kreće u subotu 24. augusta 2019. u 9:15 sati, a povratak iz Mostara je planiran istog dana u 19:00 sati. Karte se od ponedjeljka mogu kupiti na blagajni Željezničke stanice u Sarajevu. Poučeni iskustvom ranijih godina, organizatori preporučuju blagovremenu nabavku karata.

Old Town Street Fest, koji je već par godina popratni program takmičenja, obećava odličan provod i u večernjim satima. U petak 23. i subotu 24. augusta mnogi popularni domaći i regionalni izvođači će na nekoliko bina u starom dijelu Mostara zabavljati publiku na brojnim koncertima, klupskim svirkama i DJ partyjima.

Sve informacije i vijesti o takmičenju su dostupne na www.redbull.ba i www.redbullcliffdiving.com.

NEMA KOMENTARA