Visoko/ Obilježavanje 8. Međunarodnog dana Yoge u BiH: Kulturno naslijeđe čovječanstva

24. 06. 2022. u 08:06:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Ambasada Indije za Bosnu i Hercegovinu sa sjedištem u Budimpešti, u saradnji sa Udruženjem bosansko-indijskog prijateljstva, ove godine obilježava 8. Međunarodni dan yoge, u subotu 25. juna s početkom u 10h, u Parku Ravne 2, Visoko.
 
Podsjećamo da je 11. decembra 2014. godine Generalna skupština Ujedinjenih nacija proglasila 21. juni Međunarodnim danom yoge što je bila odluka koju je podržalo 177 zemalja članica.

Od tada je ovaj Dan postao jedan od najvećih masovnih pokreta koji se organizuje s ciljem postizanja dobrog zdravlja i blagostanja, a širom svijeta se realiziraju događaji na kojima se radi i prikazuje yoga, disciplina koju je UNESCO priznao kao neopipljivo kulturalno naslijeđe čovječanstva. Moto ovogodišnje manifestacije je - Yoga za čovječanstvo.

Ovom prilikom čas yoge vodit će instruktorica za BiH pri Ambasadi Velida Tupković, nakon čega će uslijediti sesija meditacije.

Za polaznike iz Sarajeva biće organizovan i besplatan prevoz ispred Zemaljskog muzeja Bosne i Hercegovine, s polaskom u subotu u 8.30h.

Ulaz besplatan.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

Tagovi: joga Visoko UNESCO

NEMA KOMENTARA