Koncert: Novi bend PNA! ima prvu svirku - 2. juni

Radiosarajevo.ba
Koncert: Novi bend PNA! ima prvu svirku - 2. juni
Cafe klub Mash, 2. juni, 20:00 h

Ovog četvrtka, 2. juna u cafe klubu MASH u Sarajevu, predstaviće se simpatična ekipa PNA! koja bi mogla biti pravo osvježenje na sarajevskoj muzičkoj sceni.

PNA! su počeli ozbiljnije raditi tek nedavno, a do prije koji dan nisu imali ni ime. Gitarista benda je Bojan Dizdarević, dobro poznati muzičar, kompozitor i aranžer, jedan od osnivača sarajevskog jazz sastava Sunday Stories, kao i Bojan Dizdarević Bossa Nova tria, član Sarajevo Big Banda, te jedan od predstavnika Playing For Change Fondacije za BiH.
Sarađivao je sa Nerminom Puškarom, Majom Milinković, Fadilom Redzićem, te svirao brojnim autorskim i cover bandovima kao sto su Walter, Divanhana, Sarajevo Blues Bang, Don Guido i Misionari. No PNA! je nešto potpuno drugačije - punk-rock kakav se ovdje ne svira godinama. Martin Tolj je za bubnjevima, a Zlatan Džanović na bas gitari.

Autor tekstova i pjevač je Dženan Papić, koga su kolege iz benda nagovorile da se prihvati mikrofona jer su im se njegove pjesme učinile drugačije i vrijedne pažnje. Priče su to o svakodnevnici, počesto s duhovitim momentima.

Prva svirka pred publikom desiće se u četvrtak, 2. juna u cafe klubu MASH u Sarajevu. Dođite i možda budete dio istorije!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije