Nova era SFD: Pripremite se za najbolje priče sa gastro i art scene u Sarajevu

Radiosarajevo.ba
Nova era SFD: Pripremite se za najbolje priče sa gastro i art scene u Sarajevu
Foto: SFD / Nova era SFD

Protekla dva mjeseca karantina i cjelokupnog stanja ekipa Sarajevo Food Dictionaryja (SFD) kreativno je iskoristila i spremila za nas jedan novi koncept evenata u kojima se kao domaćini pojavljuju s Obojenom Klapom.

Riječ je o Q-LeeN'Art (Kulinart) eventima u kojima je SFD kulinarski dio Q-LeeN'Art, a Obojena Klapa njegov art dio.

Prema riječima Medine Dedajić, osnivačice Sarajevo Food Dictioanryja
„Q-LeeN'Art eventi su nastali iz želje da period „oporavka“ koji je uslijedio, nakon što su nam svima dozvolili dalji rad, usmjerimo na zajednicu, na community, na udruživanje i na zajedničko jačanje.

Nova era SDF-a - undefinedFoto: SFD: Medina Dedajić

"Upravo zbog toga, Q-LeeN'Art eventi će zbližavati, udruživati sve nas te ujedno predstavljati svojoj publici najbolje priče sa gastro i art scene u Sarajevu. Pripremili smo za vas 4 tematska eventa, jedan mjesečno, na različitim lokacijama, uz različitu tematsku gastro ponudu, izlagače i umjetnike, sve u cilju da tokom istih imate priliku biti dio jedinstvenog i autentičnog gastro i art druženja, i kako biste sa sobom vratili najposebniju uspomenu jer ponavljanja nema“, istaknula je Dedajić.

Q-LeeN'Art druženja organizovati će se vikedima na lokacijama koje su djelimično ili potpuno okružene prirodom i u kojima ćemo ekipa Q-LeeN'Art predstavljata svojim gostima, shodno temi eventa, najbolje iz craft i art ponude u Sarajevu.

Na njihovom prvom druženju 14. juna od 12:00 do 22:00 sata u restoranu Zelena dolina, predstavit će se gostima vam se kroz craft burgera dva velika zaljubljenika kojima je spremanje craft burgera dugogodišnja strast, za sve vegene i vegetarijance biti će i veganski hamburgeri by Biona.ba, najposebnija sarajevska craft piva iz domaće proizvodnje pivara Pi Brewery, Olimapiacos i Mornar Pale Ale by Čupo (uz besplatnu degustaciju njihove ponude. Spremili su i slatki kutak u kojem se za prvo druženje predstavlja Kašahana i Bubble Waffle Market) 

Za art dio Q-LeeN'Art eventa zadužen je Benjamin Čengić osnivač Obojene Klape, koji će za Q-LeeN'Art ekipu imati live act cratanja dijela bašte Zelene Doline i velikog platna popraćen cjelodnevnim nastupima mladih ttalenta ekipe Captol12 koji ce također uz live act sa električnim bubnjevima i udaraljkama natjerati sve goste da sigurno isplešu kalorije domaćih burgera.

Budući da su eventi cjelodnevni i da ekipa Q-LeeN'Art ima veliki broj aktivnosti sa gastro i art strane, za sve zainteresovane spremili timetable njihovog prvog susreta uz detaljan opis druženja kako bi svako od nas stigao na svoj omiljeni dio eventa bez fule, a tokom narednih dana krenuli su u predstavljanje svih 12 food & art brendova prvog Q-LeeN'Art druženja kroz pojedinačne intervjue u nastojanju da samu komzumaciju pretvore u malo ličniji trenutak zajedništva.

Nova era SDF-a - undefinedFoto: SFD: Nova era SFD

„Ponosna sam na činjenicu da će prvi Q-LeeN'Art event bit ujedno biti i prvi SFD event nakon pauze od 3 mjeseca uzrokovane koronavirusom. Poželje sam svoje goste, poželjela sam vidjeti da uživaju, poželila sam organizaciju i pripremu evenata i ovoga puta idemo u najodlučnije i najbolje verzije i sebe i Sarajevo Food Dictionary-a do sada. Iz toga razloga sam iskoristila priliku da već od prvog eventa pokrenem neštp o čemu sam dugo i razmišljala i očemu ćemo kroz SFD i projekte koje pripremamo sa razvojnim tijelima i ugostiteljima pokrenuti krajem 2020. godine a tiću se priče Zero Waste sistema u ugostiteljstvu i na gastro venetima, tako da koristim priliku da postavim prvi Q-LeeN'Art event kao naše prvo Zero Waste druženje gdje uopće nećemo koristiti plastiku. Sve posudice i materijali koji budu korišteni bit će razgradivi", dodaje Dedajić.

Za official Q-LeeN'Art logo & clothing pobrinuo se jedan od najboljih sarajevskih sreetwear brandova REVOLT Clothing čiji je art shop ROYAL With CHEESE ujedno i prodajno mjesto ulaznica za prvi Q-LeeN'Art event.

Ispred Q-LeeN'Art ekipe ističu: „Želimo da okupimo ljude na kvalitetnom druženju gdje ćemo poštovati sve propisane mjere zaštite i razmaka, čak šta više, idemo puno ispod dozvoljenog broja ljudi za okupljanje jer želimo da našim gostima i nama samima bude što ugodnije, uz više mjesta, uz kvalitetan spoj food brandova i craftova popraćen uz divnu umjetnost i osmijeh sviju nas“

Pozivaju nas da pripremimo svoja čula za novu eru SFD druženja gdje su kvalitet i zajednica uvijek ispred kvantiteta!

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije