Ne propustite predstavu "Svu moju ljubav" na sceni SARTR-a

1
Fena
Ne propustite predstavu "Svu moju ljubav" na sceni SARTR-a
SARTR / Trenutak iz predstave

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra (SARTR) večeras u 20.00 sati će biti odigrana predstava ”Svu moju ljubav” Laurenta Mauvigniera, a u režiji Zijaha Sokolovića.

“Svu moju ljubav” je tekst u kojem likovi postaju žrtve vlastite prošlosti i sjećanja. Obilježeni tragičnim događajem i deset godina nakon njega “sva njihova ljubav” je usmjerena na potiskivanje/oživljavanje sjećanja.

Pisac Mauvignier na vrlo zanimljiv način uspijeva da istraži putanju ljubavi i porodičnih odnosa, svjestan da su nam ponekad za to “istraživanje” potrebni i oni koji nisu više fizički prisutni.

Danas izmjena režima saobraćaja u Sarajevu, pogledajte u kojim ulicama

Danas izmjena režima saobraćaja u Sarajevu, pogledajte u kojim ulicama

U predstavi igraju Selma Alispahić, Igor Skvarica, Sead Pandur, Davor Sabo i Dženana Džanić.

Autorski tim, pored reditelja i glumaca, čine dramaturginja Nejra Babić, scenografkinja i kostimografkinja Adisa Vatreš Selimović, autor muzike Nedim Zlatar i fotograf Dženat Dreković.

Na prošlogodišnjem Festivalu glumca u Konjicu, za uloge u ovoj predstavi nagrađene su Selma Alispahić i Dženana Džanić, saopćeno je iz SARTR-a.

Repertoar SARTR-a pogledajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije