Početak sezone u SARTR-u uz predstavu „Bullying Collection“

0
Radiosarajevo.ba
Početak sezone u SARTR-u uz predstavu „Bullying Collection“
Foto: SARTR / Detalj iz predstave “Bullying Collection” reditelja Aleša Kurta

Početak sezone u Sarajevskom ratnom teatru SARTR-u, ove godine bit će u znaku predstave “Bullying Collection”, reditelja Aleša Kurta koja će se na sceni SARTR-a odigrati u srijedu 1. septembra sa početkom u 20 sati.

Već u četvrtak, 2. septembra predstava će biti izvedena u sklopu ovogodišnjeg izdanja Festivala glumca Bosne i Hercegovine u Konjicu.
Ova predstava nastala je prema tekstovima grupe autora (Nejra Babić, Aleš Kurt, Sam Guzman, Ian Mc Wethy). 

S obzirom da se na vršnjačko nasilje najviše pažnje obraća kada ono eskalira do te mjere da dovodi do ubistva/samoubistva, "Bullying Collection" želi ukazati na ovaj sveprisutni problem.

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

"Na osnovu statističkih podataka, nažalost, ustanovljeno je da je svako treće dijete u Bosni i Hercegovini žrtva nasilja. Pozorište i ova predstava žele omogućiti onima koji su najčešće samo brojevi u statistici da progovore. Jer je važno i neophodno, poručuju iz Sarajevskog Ratnog Teatra. 

Bullying Collection je predstava sačinjena od niza scena koje temu vršnjačkog nasilja tretiraju iz različitih perspektiva. Bullying nije problem učitelja, roditelja, psihologa, druge djece, grada, zemlje, sistema. Bulying je zločin u kojem svi oni učestvuju.

U predstavi igraju: Selma Alispahić, Maja Salkić, Ana Mia Karić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Davor Sabo, Adnan Kreso i Dženana Džanić.

Autorski tim osim glumaca čine još i dramaturginja Nejra Babić, scenograf Vedran Hrustanović, kostimografkinja Lena Samardžić, koreograf Branko Potočan i autor muzike Nedim Zlatar.

Cijena ulaznica iznosi 10 KM, a rezervacije se mogu obaviti pozivom na brojeve 033/664-070 ili slanjem poruke u inbox Facebook stranice SARTR-a. Omogućen je popust za studente i penzionere.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije