Specijalna projekcija / Ne propustite: Film "Dum spiro spero" u kinu Meeting Point

18. 04. 2018. u 16:34:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U sarajevskom kinu Meeting Point će u petak, 20. aprila, s početkom u 20 sati biti održana specijalna projekcija filma "Dum spiro spero", reditelja i scenariste Pere Kvesića.

Dum spiro spero latinska je uzrečica koja znači dok dišem, nadam se i koja je do danas ostala geslo onih koji se ne predaju do posljednjeg daha.

Ispreplićući svakidašnjicu, knjige i smrt, autor priča o gubljenju snaga i snazi da se s tim gubitkom nosi. Svako umire od časa kad se rodi, što je najveći razlog da se razumiju vrijednosti života i uživa u radostima koje pruža.

Afirmirani pisac je nakon niza knjiga napravio prvi film, pri čemu je iskustvo literata progovorilo filmskim jezikom dosežući razinu njegove literature.

Pojedinosti uobičajenog okruženja i svakodnevnog života uklapaju se u priču koja iz njih izvire. Ovaj je film one man show jer je uz scenarij i režiju autor i snimio sav materijal te svira drombulju.

Nakon specijalne projekcije u kinu Meeting Point uslijedit će razgovor s rediteljem i scenaristom Perom Kvesićem koji će voditi književnik i scenarista Abdulah Sidran, a projekciji će prisustvovati i producent filma Nenad Puhovski.

Ulaz je slobodan.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA