Frenkie u ulozi voditelja "Centralnog hip hop dnevnika"

Radiosarajevo.ba
Frenkie u ulozi voditelja "Centralnog hip hop dnevnika"
Red Bull / Frenkie
Popularni reper Frenkie je na jedno veče „preuzeo“ studio Centralnog dnevnika Face TV, iz kojeg je emitovao „Centralni hip hop dnevnik“.

Tema o kojoj je sa svojim gostima diskutovao bila je Red Bull RapLika, najveće regionalno takmičenje u freestyle repanju, a povod to što će uskoro biti poznati učesnici bh. takmičenja, jer rok za prijave ističe u ponoć u petak 30. marta.

Za prijave bh. repera na Red Bull RapLiku 2018 ostao je još svega jedan dan, i ubrzo će se znati kojih će se osam MC-ijeva boriti za laskavi naslov kralja bh. freestylea i plasman u regionalno finale.

Tim povodom, naš poznati reper Frenkie je na jedno veče „preuzeo“ studio Centralnog dnevnika Face TV i našao se u ulozi voditelja Centralnog hip hop dnevnika.

Frenkie je kao voditelj ugostio poznata imena domaće hip hop scene: Kontru, DJ Soula, Stoposto i Shtelu. Svi su oni na ovaj ili onaj način imali veze s Red Bull RapLikom i njenom pretečom, Red Bull MC Battleom. Neki su bili sudije, neki DJ-evi ili voditelji, a neki su nastupali i kao takmičari.

Oni su se prisjetili najboljih trenutaka prošlih izdanja Red Bull RapLike, podijelili svoja iskustva iz ovog i sličnih takmičenja, razgovarali o važnosti freestylea kao discipline, dali poneki savjet takmičarima i, naravno, pozvali sve MC-ijeve iz BiH koji misle da imaju dara za sklapanje rima iz glave da se prijave.

Prijave za učesnike iz BiH su otvorene još sasvim kratko: do ponoći u petak 30. marta, na web stranici www.redbullraplika.com.

Žiri će između prijavljenih odabrati osam najboljih koji će se u subotu 7. aprila u sarajevskom klubu Underground sudariti u verbalnom okršaju, boreći se za titulu najboljeg i mjesto u regionalnom finalu, koje se održava 30. juna u Tuzli.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije