Ne propustite: Europska noć filma u kinu Meeting Point

1
Radiosarajevo.ba
Ne propustite: Europska noć filma u kinu Meeting Point
Foto: Kino Meeting Point / Trougao tuge

Već šestu godinu zaredom, Creative Europe MEDIA – program EU-a koji podržava europski sektor audiovizualne umjetnosti – pridružuje se zajednici Europa Cinemas u organizaciji Europske noći filma, pod motom "Dijelimo priče koje volimo".

Tako će ovu manifestaciju obilježiti i sarajevsko kino Meeting Point specijalnom projekcijom filma Rubena Östlunda Trougao tuge, koja će biti upriličena 5. decembra 2023. s početkom u 17 sati. 
 
Ulaz je besplatan, a nakon projekcije slijedi razgovor o filmu.

Sinopsis filma: Yaya (Charlbi Dean) i Carl (Harris Dickinson) modeli su i influenseri pozvani na krstarenje superjahtom koju će svojom pojavom promovisati na društvenim mrežama. Među ostalim uvaženim putnicima nalaze se i ruski bogataš Dimitry (Zlatko Burić) i njegova žena Vera (Sunnyi Melles), stariji britanski bračni par koji je bogatstvo zaradio na trgovini oružjem, šlagirana Njemica koja ponavlja jednu rečenicu te kapetan Thomas (Woody Harrelson).

Ivica Puljić otkrio pozadinu: Evo kako i preko koga Željka Cvijanović zahtijeva da se obrati UN-u

Ivica Puljić otkrio pozadinu: Evo kako i preko koga Željka Cvijanović zahtijeva da se obrati UN-u

Uloge u filmu ostvarili su Harris Dickinson, Charlbi Dean, Woody Harrelson, Vicki Berlin, Henrik Dorsin, Zlatko Burić…

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije