Skopski bend / Makedonska indie-rock atrakcija Funk Shui dolazi u Sarajevo

16. 09. 2021. u 15:40:00 Promotivni tekst

Shares: 0

Indie-rock atrakcija iz Sjeverne Makedonije Funk Shui ponovo stiže u Sarajevo.

U petak 17. septembra, direktno iz glavnog grada Sjeverne Makedonije stiže nam jedan od najpopularnijih tamošnjih bendova, fantastični Funk Shui.

Funk Shui je skopski bend koji se poigrava sa svojom pretencioznošću i tekstualno ublažava egzistencijalne padove na Balkanu.

Bend je okupljen davne 2010. godine, naporno su radili na rješenjima za muzikoterapiju balkanske psihopatologije.

Iza sebe imaju dva studijska izdanja: Eter i R.E.M. 

Funk Shui dolazi u Sarajevo - undefined

Promo: Funk Shui dolazi u Sarajevo

U međuvremenu su se etablirali kao ozbiljan bend sa impresivnim živim nastupima, a to su afirmirali na najvažnijim showcase festivaloma jugoistočne Evrope: MENT Ljubljana, PIN Music Conference i Athens Music Week.

U Sarajevo dolaze u okviru svoje postapokaliptične turneje, odmah nakon Mostara, a AG Club je po ko zna koji put opet epicentar nove i progresivne muzike u Sarajevu.

Luka Gjorgievski, frontmen grupe Funk Shui je u najavi nastupa kratko poručio da "Jedva čekamo da dođemo u Sarajevo, to je za nas uvijek inspirativno mjesto za sviranje, jer i dalje nosi u sebi nešto što ne postoji nigdje drugo na Balkanu."

Ukoliko želite da čujete i vidite šta nam nudi nova generacija makedonskih muzičara, posjetite AG Club u petak 17. septembra

Nastup je najavljen u 21 sat. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA