Sarajevski black metal bend Krv se vraća na scenu nakon 11 godina

0
Radiosarajevo.ba
Sarajevski black metal bend Krv se vraća na scenu nakon 11 godina
Foto: Krv / Album Grob i tama

Nakon 11 godina pauze, sarajevski black metal bend KRV se vraća na scenu sa novim albumom "Grob i tama". Postavu benda sada čine Ban Krvnik (vokal i gitare), Kurvar (bubanj) i Kasapin (bass gitara).

Album je objavljen 28. juna 2021. godine, a službena promocija će biti upriličena 7. jula u Sarajevo Disk vinyl shopu u "Privrednom gradu Skenderija" od 17:00 sati.

Album "Grob i tama" je na neki način konceptualni i govori o današnjoj političkoj sceni. Tačnije, oštro kritikuje istu kroz 8 numera. Sniman je u januaru i februaru 2021. godine u "Espawned Studio" u Sarajevu.

Za snimanje, produkciju i miks je bio zadužen Emir Saračević, a mastering je radio Stefan Komljenović.

Bend KRV je nastao 2003. godine i od tada su objavili dva EP izdanja - "Silna volja srebra" (2006.) i "U kamenom grobu" (2007.); četiri studijska albuma - "Ukleta zemljo" (2007.), "Ponor" (2008.), "Ograma" (2010.) i "Grob i tama" (2021.); te je tu i jedno split izdanje sa španskim bendom Foscor - "The Burial's Flavours" (2008.).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije