Konvoj u nedjelju obilježava 20 godina na sceni

Radiosarajevo.ba
Konvoj u nedjelju obilježava 20 godina na sceni
/ Konvoj
Koncertom koji će se održati u sarajevskom klubu Cinemas Sloga u nedjelju, 14. augusta, 2016. s početkom u 22 sata, kultni sarajevski bend Konvoj obilježit će dvije decenije svog djelovanja na pop-rock sceni.

U okviru SFF aftera u Slogi bend će publici predstaviti najbolje od onoga što su stvarali kroz dvadeset godina, a što je zapisano na pet studijskih albuma. Osim toga, iza benda su desetine koncerata, humanitarnog rada, televizijskih i radijskih nastupa, dok su glavni protagonisti benda Hamdija Hamo Salihbegović i Nedžad Merdžanović Nećko često bivali i autori pozorišne i filmske muzike.

"Na putovanju od dvadeset godina najviše smo voljeli kada nam se putevi isprepliću u direktnom kontaktu s publikom, jer jedino tada su albumi i pjesme dobivali specifičnu težinu i smisao. Zapravo publika je jednim dijelom i odgovorna što trajemo ovoliki broj godina iako smo svi u bendu 'zaraženi' muzikom od najmanjih nogu", ističe Salihbegović i najavljuje vrhunski koncert i poziva publiku da "ponovi gradivo" i dođu u nedjelju u Cinemas Slogu.

Ovim koncertom će se zaokružiti promocija albuma Mimosvijet u Sarajevu, jer će se sabiranjem utisaka od protekle dvije godine polako otvarati nove ideje kao putokaz za nove muzičke izazove.

"Najbitnije je da u nama još svira i sve dok je tako dobro je. Od Ljubav ima razloge, Uzalud riječi, Ja ne znam ko si ti, preko Evergreena, Komšije, Ograisane, pa sve do posljednjih hitova O slobodi, Radost i veselje, Ludnica i mnogih drugih, Konvoj je kroz tekstove i muziku koju smo stvarali svjedok jednog vremena i raduje nas što već sad znamo da nam dolaze oni koji su bili uz naše početke, ali i njihova djeca. To je dokaz da sve što radimo traje i ima smisla, zato dođite da slavimo dane ove", poručio je Merdžanović.

"Konvoj zahvaljuje svima koji su bili s nama i koji su na svoj način doprinijeli našem uspjehu i trajanju već dvije decenije, zato ih pozivamo sve da dođu na koncert da s nama slave muziku i ljubav", poručili su Hamdija Hamo Salihbegović, Nedžad Merdžanović, Bojan Crnogorac i Ahmo Osmić. Ulaznice za koncert mogu se kupiti u klubu Cinemas Sloga, na blagajni BKC-a, kao i na portalu Kupikartu.ba.

Više o bendu na www.konvoj.ba ili putem zvanične Facebook stranice , kao i oficijelnog YouTube kanala benda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije