House dvojac 84bit ovog vikenda na Bjeli promoviše remix "Ne zaboravi Sarajevo"

0
Radiosarajevo.ba
House dvojac 84bit ovog vikenda na Bjeli promoviše remix "Ne zaboravi Sarajevo"
Radiosarajevo.ba / 84 bit

Crnogorski house dvojac 84bit povodom 40 godina Olimpijskih igara uradili su remix trake "Ne zaboravi Sarajevo", originalno producirane od strane velikog kompozitora i muzičara Kornelija Kovača, ikone koja stoji iza muzičkog znaka ZOI 84, te iza Diskotonove zvanične kompilacije XIV Zimske Olimpijske Igre Sarajevo 1984 (Diskoton – LPO 8115).

Početak sezone je obilježio nastup Katze, a ovaj vikend nas očekuje mediteranska poslastica 84bit. U subotu i nedelju, na dnevnim eventima na Bjelašnici u Babinom Dolu, dvojac će premijerno pustiti svoj remix trake "Ne zaboravi Sarajevo".

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Pored dugogodišnjeg prijateljstva dvojca 84bit i Sarajeva, ideja o remixu je razvijena u sklopu kolaboracijskog laboratorija CLUB 84 koji promoviše i podstiče kros-industrijske saradnje na polju kreativnih industrija i olimpijskog kulturnog nasljedstva.

CLUB 84 je laboratorij za kolaboracije koji je krenuo u realizaciju sa kreiranjem video art instalacije za vrijeme Dana Arhitekture u saradnji sa Agencijom Metier. U Olimpijskom Muzeju, događajem zatvaranja DA2023 festivala predstavljena je observacija globalnih uticaja koji su kreirali ozračje kompletne 1984. godine. Nadovezuje se na tehnološku reanesansu, vrhunac sub-kultura i podsticanje kreiranja novih.

Nakon toga nastaje projekat kreiranja streetwear kolekcije Nostalgic x Victorious, u saradnji sa Olimpijskim muzejom u Sarajevu. Kreirana je linija odjeće inspirisana jednom od olimpijskih disciplina - hokejom. Kolekcija će biti dio zvaničnog muzejskog shopa i biće je moguće nabaviti online.

Club 84 je podstaknuo promišljanja različitih umjetnika, zanata, kreativaca, muzičara, brendova ulične mode, graffiti artista i digitalnih kreatora u svrhu kreiranja osvježenog pobjedničkog identiteta i povratka smjernicama nekadašnje globalne relevantnosti.

Iako su nam prije 40 godina autor Kornelije Kovač i tekstopisac Goran Babić poslali muzičku poruku u boci, ona je i dalje relevantna - nećemo ih zaboraviti.

“Proći će Igre, njihova vatra
Sreća mira i rad naš, djelo
Što god se ikad, dogodi, desi
Ne zaboravi Sarajevo! “

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije