Pogledajte film "Čudo" u Cinema Cityju: Dirljiva priča koja inspirira svijet

Radiosarajevo.ba
Pogledajte film "Čudo" u Cinema Cityju: Dirljiva priča koja inspirira svijet
Film "Čudo" (Wonder), topla i dirljiva ljudska priča koja je osvojila srca brojnih gledatelja širom svijeta odnedavno se nalazi na repertoaru kina Cinema City.

Riječ je o prekrasnom i poučnom filmu, temlejnog na istoimenom romanu, a čija je misija  širenje dobrote u razredima, školama i zajednicama širom svijeta.

Dirljivi film, u kojem glavne uloge tumače, između ostalih, Julia Roberts, Owen Wilson i Jacom Treblay nadahnuo je inicijativu protiv vršnjačkog nasilja, kroz priču Augusta, desetogodišnjeg dječaka koji mora živjeti s teškim genetskim poremećajem.

"Nakon 28 operacija, zbog kojih nikada nije mogao normalno pohađati školu, s deset godina roditelji ga ipak upisuju u peti razred osnovne škole. Auggie u školu kreće s puno straha i nevjerice, te se boji kako će svakodnevno biti izložen različitim pogledima, zgražanju i komentarima školskih prijatelja", stoji u opisu filma.

Tim povodom, sarajevski multiplex Cinema City se pridružio inicijativi u borbi protiv vršnjačkog nasilja.

Školama i razredima su na raspolaganju posebni radni materijali koji prate film, koji  mogu poslužiti kao inspiracija za organiziranje akcija u kinima, za radionice u školama. Iz Cinema Cityja ističu kako su sretni i ponosni što imaju priliku prikazati ovako topao, ljudski i poučan film djeci i publici koja posjećuje ova kina.

Preporučujemo vam da pogledate ovaj film, ukoliko još niste. U kinima Cinema Cityja možete ga pronaći u terminima od 15.50 i 18.10  svakog dana, a film traje 113 minuta.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije