Danas besplatan ulaz u kina u Sarajevu: Evo koje filmove možete pogledati

0
Radiosarajevo.ba
Danas besplatan ulaz u kina u Sarajevu: Evo koje filmove možete pogledati
Foto: UNESCO / Promo plakat za Noć kina

Sarajevo grada filma UNESCO-a kao poklon publici organizuje Noć kina, koja će omogućiti publici besplatan ulaz u kina u Sarajevu danas od 17 sati do ponoći.

Na Noć kina, 27. decembra, od 17 sati do ponoći, publika će moći uživati u besplatnim programima u kinima u Sarajevu: u kinu Meeting Point, Kinoteci BiH, Centru za omladinu i djecu – Grbavica, u Domu kulture Ilidža – kinu Igman, kinu Novi Grad, Free Kinu Valter i Cineplexxu Sarajevo.

Svako od kina pripremilo je poseban program za Noć kina od 17 sati do ponoći, za sve generacije.

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Objavljen snimak: Požar na mostu Počitelj, eksplodirao generator za struju

Besplatan ulaz u kina u Sarajevu 27. decembra: Evo koje filmove možete pogledati

Besplatan ulaz u kina u Sarajevu 27. decembra: Evo koje filmove možete pogledati

U kinu Meeting Point danas su na programu filmovi: Balada Aide Begić u 17 sati, u 19.15 sati Praznik rada Pjera Žalice, u 21.15 sati Trougao tuge Rubena Östlunda.

U Kinoteci BiH na programu su filmovi: u 17 sati Veliki diktator Charlesa Chaplina, a u 19 sati Trijumf volje Leni Riefenstahl.

U Centru za djecu i omladinu u 17 sati Balada Aide Begić, u 19.15 sati Praznik rada Pjera Žalice i u 21.15 sati Trougao tuge Rubena Östlunda. U Domu kulture Ilidža – kinu Igman na programu su u 17 sati Balada Aide Begić, u 19.15 sati Praznik rada Pjera Žalice.

U kinu Novi Grad u 17 sati na programu je film Šape gnjeva: Legenda o Hanku (Chris Bailey, Mark Koetsier, Rob Minkoff), a u 20 sati Amanet Mirze Begovića. U Free Kinu Valter program počinje u 19 sati, a na programu su filmovi: Sarajevo 1920 - autor nepoznat, Kruh naš svagdanji daj nam danas Vlatka Filipovića, „Svjetska premijera“ Slobodana Jovičića i „Afro – Kubanske igre“ Pavla Jocića.

U Cineplexxu Sarajevo na programu su filmovi: Trougao tuge Rubena Östlunda (17 i 19.40 sati); I Wanna Dance with Somebody: Film o Whitney Houston (Kasi Lemmons, u 20 sati); Amanet Mirze Begovića u 17.20 i 20.40 sati; Praznik rada Pjera Žalice u 18.20 i 19.20 sati; Balada Aide Begić u 18 i 20.20 sati; Avatar: Put vode Jamesa Camerona u 19 sati i Dječak delfin Mohammada Kheyrandisha u 17.40 sati.

Rezervacije ulaznica nisu moguće. Preuzimanje ulaznica je moguće samo na dan održavanja Noći kina, 27. decembra. Moguće je preuzeti tri ulaznice po osobi. Radno vrijeme blagajni je od 16 sati. Za projekcije u Cineplexxu ulaznice je moguće preuzeti od 24. decembra. Detaljnije informacije o filmovima su na web stranicama kina i društvenim mrežama.

Noć kina održava se simbolično uoči dana kada su braća Lumiere održala prvu kino projekciju na svijetu, 1895. godine u Parizu. Dodajmo i kako je Grad Sarajevo zvanično proglašen gradom filma UNESCO-a 2019. godine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije