Baščaršijske noći: Uskoro koncert Maje Milinković u Sarajevu

0
Radiosarajevo.ba
Baščaršijske noći: Uskoro koncert Maje Milinković u Sarajevu
Jose Frade / Maja Milinković

Njene boje su dvije bogate tradicije, sevdah i fado koje već dugo godina veze u originalno ruho zvano Fadolinka!

U sklopu festivala "Baščaršijske noći" u velikoj dvorani JU BKC Sarajevo 24. jula svi ljubitelji jedinstvenog spoja portugalskog fada i našeg sevdaha imat će priliku uživati u koncertu Maje Milinković.

Bosanskohercegovačka kantautorica koja izvodi fado i sevdah vlasnica je karizmatičanog i prepoznatljivog mezzosporana i važi za jednog od najboljih vokala u BIH, o čemu svjedoče mnogobrojna priznanja za interpretaciju i laskavi naziv “bosanska Amalia Rodrigues”, veze melodije fada i sevdaha, stiže do najtananijih emocija i dotiče srca publike širom svijeta.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Na koncertu će pored kompozicija sa ranijih albuma, a nakon predstavljanja publici u Portugalu, Hrvatskoj i Srbiji, predstaviti i svoj peti studijski album pod nazivom “Kaftan D'Alma” (“Kaftan duše”) koji je izašao i uzdanju Croatia Records/a. Publika će također imati priliku da čuje i najnoviji singl “Sarajevo u duši mi spavaš”

Kaftan simbolično predstavlja odjeću duše izvezenu najfinijim svilenim nitima koja na neki način i odražava samu prirodu duše.

Maju će na sceni pratiti Džanin Zeković i Adis Hatunić - klasičnie gitare, Osman Abdelmukaram - bass gitara te Gordan Kranjčić – perkusije.

Ulaznice za koncert koji počinje u 21 sat mogu se kupiti na blagajni BKC-a u simboličnom iznosu od 10 konvertibilnih maraka.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije