Adrenalinski spektakl u Sarajevu: Deveto izdanje "Bentbaša Cliff Diving" stiže 5. avgusta

1
Radiosarajevo.ba
Adrenalinski spektakl u Sarajevu: Deveto izdanje "Bentbaša Cliff Diving" stiže 5. avgusta
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Skokovi na Bentbaši

Deveto izdanje sportsko-turističkog događaja "Bentbaša Cliff Diving" održat će se 5. avgusta.

Manifestacija donosi dašak adrenalina u Sarajevo, okupljajući građane, turiste i ljubitelje ekstremnih sportova na predivnoj lokaciji Bentbaše, gdje rijeka Miljacka ulazi u grad.

Predstavit će se najuspješniji skakači iz BiH, regiona i nekoliko evropskih zemalja koji će prirediti nevjerojatne skokove u vodu. Prije samih skokova, posjetitelji će uživati u cjelodnevnoj zabavi na Darivi s programom koji uključuje edukativne i art radionice, sportsko penjanje i izložbe retro fotografija, počevši od 12 sati.

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

BHmeteo objavio prognozu za naredni period: Uživajte u suncu - evo kad se vraćaju kiša i grmljavina

Glavni dio događaja, takmičenje na kultnoj Bentbaši, započet će u 17 sati, gdje će se skakači takmičiti u izvedbi nevjerojatnih skokova pred očima oduševljene publike.

Nakon završetka skokova, svi posjetitelji mogu uživati u velikom After partyju na istoj lokaciji pod otvorenim nebom, uz sjajnu muziku koju će nam prirediti "Brown Sugar RNB" i "Central Clubbing", sve do 23 sata.

Manifestacija će se održati 5. avgusta
Radiosarajevo.ba: Manifestacija će se održati 5. avgusta

Bentbaša, poznata i kao Bembaša, ima bogatu historiju skokova u vodu, a događaj "Bentbaša Cliff Diving" je počeo 2015. godine zahvaljujući Udruženju za promociju sporta i turizma "SporTur" iz Sarajeva.

Dino Bajrić, jedan od najboljih bosansko-hercegovačkih skakača u vodu i organizator događaja rekao je da se iz godine u godinu trude da unaprjeđuje ovaj događaj.

"Posebno nas raduje prepoznavanje domaćih i međunarodnih institucija, te smo ponosni na ostvarena partnerstva“, rekao je Bajrić.

Ovogodišnji događaj podržavaju brojni pokrovitelji i partneri, među kojima su Visit Sarajevo, Ministarstvo kulture i sporta KS, Grad Sarajevo, BH Telecom, Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine i USAID-ov Projekat razvoja održivog turizma u Bosni i Hercegovini (Turizam).

Ulaz na ovu manifestaciju je slobodan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije