Adnan Teskeredžić Trio koncertom promovira album "Putovanja"

Radiosarajevo.ba
Adnan Teskeredžić Trio koncertom promovira album "Putovanja"
Adnan Teskeredžić Trio / AT3o
21.11.2017. - Coloseum Club, 21:00 h

Adnan Teskeredžić Trio, jazz/fusion bend iz Sarajeva će u utorak 21. novembra u klubu Coloseum promovisati svoj prvi studijski album pod nazivom "Putovanja".

Bend je oformljen 2014. godine. Trio, pored Adnana (drums and percussion) čine još i Lordan Muzaferija (electric bass) te Kenan Glavinić (electric piano, samples). Predhodni klavijaturista je bio Senko Salihbegović koji trenutno živi u Australiji. Sa AT3om gotovo sve ove godine na bini je i Mirza Frljak Frky na saxophoneu, dugogodišnji prijatelj i izvrstan muzičar, koji je sa nekoliko solo dionica gostovao na albumu "Putovanja". Kao gosti, na ovom albumu se pojavljuju i Bojan Dizdarević (jazz guitar), Vedran Tomičić (electric guitar) te gost iz Makedonije Aleks Petkovski (caval).

U januaru 2016. godine AT3o ekranizuje kompoziciju ,,7/8 For My Father'' za koju muziku potpisuje Adnan Teskeredžić, a režiju spota Damir Bašić. Upravo ovom kompozicijom AT3o najvaljuje album ,,Putovanja''.

Album „Putovanja“ u suštini govori o odlasku duša i njihovom putovanju na bolji svijet. Kompozicije 7/8 For My Father, zatim October 7th te 7:19am posebno se bave ovom tematikom. Riječ je o kompozicijama koje je Adnan napisao i posvetio svojim roditeljima. Prema njegovim riječima, muzika ne može izliječiti teške boli nanesene gubicima, ali ih može ublažiti te u našim mislima ostaviti samo najljepša sjećanja. Kompozicija Ohrid je kompozicija koju je Vasil Hadžimanov ustupio bendu da je odsvira i snimi prema svom osjećaju. Do kraja godine AT3o planira snimiti spot i za kompoziciju October 7th čime završava ovo  „Putovanje“.

Ono što Adnan Teskeredžić Trio obećava na ovoj promociji jeste izvrstan ''sound'', kvalitetnu svirku, te mnoštvo gostiju iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona. Ulaz na ovaj koncert je besplatan. 

Album ,,Putovanja'' možete naručiti putem njihovog zvaničnog facebook page-a: ,,Adnan Teskeredžić Trio''. Već sutradan 22.11. Trio nastupa u Visokom u galeriji Likum 76.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije