Teška industrija predstavila novu verziju pjesme "Nikola Tesla"

Radiosarajevo.ba
Teška industrija predstavila novu verziju pjesme "Nikola Tesla"
Pjesma "Nikola Tesla" snimljena je prije više od 40 godina, a Teška industrija odlučila ju je obnoviti, potpomognuta umijećem Gorana Karana.

Pjesma je prvi put snimljena davne 1976. godine.

Teška industrija, sa svojim već dobro poznatim veteranima Ivicom Propadalom i Vedadom Hadžiavdićem, publici novijeg doba predstavila je novu verziju pjesme Nikola Tesla.

"Bio sam počašćen što sudjelujem u ovom projektu s obzirom na Teslinu važnost. Toliko je malo glazbenog traga o Tesli, opjevaniji su neki politički likovi, a za njim je ostala ostavština s kojom se ne može mjeriti ništa drugo i malo tko se po postignućima i doprinosu čovječanstvu može mjeriti s njim",  rekao je Goran Karan.

Oni su jedini bend na svijetu koji je opjevao ovog energetskog maga iz Smiljana. Dosta godina nakon izlaska ovog vanserijskog hita, rijetki su se pokušali poslužiti imenom Tesle u svojoj muzici, ali niko tako kao tvorac teksta Duško Trifunović, Gabor Lengyel i Teška industrija, koja joj je iznova udahnula život.

Za novi aranžman zadužen je već iskusni Vedad Hadžiavdić, gitarista benda, a produkciju potpisuje Hrvoje Prskalo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije