Znate li kako koristiti valjak za lice: Posebno zgodan za one koji se nisu snašli sa gua sha-om

0
Radiosarajevo.ba
Znate li kako koristiti valjak za lice: Posebno zgodan za one koji se nisu snašli sa gua sha-om
Foto: Pexels / Ilustracija

Poput stare prakse gua sha kojom se zaobljenim dragim kamenom masira lice (a može i cijelo tijelo), i valjanje lica zapravo znači odvajanje vremena kako bismo se usredotočili na brigu o sebi i zdravlju kože nježno je masirajući, čime potičemo cirkulaciju, smanjujemo otečenost, ublažavamo napetost i čistimo kožu.

Valjak za masažu lica najčešće je napravljen od kamenih kuglica, obično od žada ili ružičastog kvarca, koje su pričvršćene na ručku. Neki valjci za lice imaju dva kamena, po jedan sa svake strane, i često su različite veličine kako bi doprli do svih dijelova lica.

Žad je zeleni kamen poznat po svojim rashlađujućim svojstvima. Primijetit ćete da žad ostaje hladan čak i nakon nekoliko minuta masaže. S druge strane, ružičasti kvarc je tvrdi kamen koji zadržava temperaturu, tako da valjak možete držati u frižideru i osjetit ćete ugodno hlađenje kada ga koristite.

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Kako i gdje zamijeniti oštećenu novčanicu u BiH?

Poželjno je masirati lice valjkom pet do deset minuta. Ali, ako to radite i samo minutu, i to je korisno - i dalje će valjanje lica imati rashlađujući učinak te će smanjiti otečenost.

Valjak za lice može se koristiti svaki dan kao dio rutine njege, ali dugoročne prednosti ima i ako ga koristite nekoliko puta sedmično. Započnite nanošenjem prirodne kreme ili ulja na kožu. Valjak za lice pomaže da sastojci proizvoda prodru duboko u kožu.

Pet najvažnijih pravila za njegu kože zimi: Niste ni svjesni koliko će vam biti zahvalna

Pet najvažnijih pravila za njegu kože zimi: Niste ni svjesni koliko će vam biti zahvalna

Počnite povlačiti prema gore držeći se jednog smjera. Ne idite gore-dolje. Zamislite da je lice podijeljeno u četiri dijela i u svakom dijelu povlačite valjak pet puta prema gore dok ne pokrijete cijelo područje, piše Živim.

Prvo masirajte vrat i čeljust, počevši od jedne strane i prelazeći na drugu. Sljedeći korak ide do jagodica. Potom povlačite valjkom ispod očiju i obrva, a završite valjanjem čela.

Nakon valjanja lica obavezno operite valjak blagim sapunom i toplom vodom. Zatim ga stavite na čisti ručnik da se osuši.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije