Feng shui / Znate li da je dobro imati bambus u kući

25. 07. 2021. u 12:27:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 24

Vjerovatno ste do sada čuli kako je dobro imati bambus u kući, no jeste li znali koliko bambusa?

Dva bambusa su simbol ljubavi i sretnog braka, tri se čuvaju za sreću, pet za zdravlje, a osam za bogatstvo. Izbjegavate broj četiri jer  nije povoljan simbol. Bambus je u Kini simbol dugovječnosti, a u Indiji prijateljstva. 

Ovo jedna od najjednostavnijih biljaka za kućno održavanje, treba joj malo brige, tek malo vode i malo sunca, a ona će vam, prema Feng Shuiu, donijeti sreću, posebno ako se dobije kao poklon, piše Net.hr

Čak i ako se budete loše brinuli o svome sretnom bambusu, on će dugo poživjeti.

Prema Feng Shuiu sretni bambus (Lucky Bamboo) u svome okruženju dovodi u ravnotežu prirodne elemente, vodu, zemlju, vatru i drvo. Vjeruje se kako je idealni primjer rasta drva iz vode, a crveni „prstenovi““ koji se ponekad javljaju smatraju se simbolom vatre.

Da bi sretni bambus (Lucky Bamboo) bio sretan i živ, trebate mu promijeniti vodu svake sedmice. On ne voli direktno svjetlo, a odgovara mu prosječna sobna temperatura 20 do 23 C. 


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA