Znate li čemu služi mali džepić na ženskom donjem rublju?

1
Radiosarajevo.ba
Znate li čemu služi mali džepić na ženskom donjem rublju?
Foto: Dreamstime / Ilustracija

Ako ste se ikad pitali koja je svrha malog džepića na gaćicama, sad će vam biti jasnije. 

Po svjetskim zdravstvenim standardima, unutrašnji dio gaćica koji se nalazi u direktnom kontaktu s najintimnijim dijelom ženskog tijela mora da bude zaštićen i prekriven mekanim, nježnim i prirodnim materijalom.

Ako su u pitanju sintetički materijali od kojih je donji veš napravljen, onda ovaj "džep" ili "pregrada" ima još veći značaj.

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Sarajevsko vrelo ljeto: Glas građana o izazovima vodosnabdijevanja

Materijal se mora ušiti u gaćice, ali šavovi na dva mjesta mogli bi da iritiraju intimno područje, pa se zato sa jedne strane ipak ne pričvršćuje za gaćice, piše 24sata.hr.

Iz ovog razloga postoji mali džep koji, međutim, mnogi pripadnici jačeg pola vjeruju da žene imaju ovaj "džep" kako bi u njemu nosile nešto.

Prvenstvena funkcija ovog džepa jeste smanjivanje dodira sa sintetičkim materijalima koji podstiču razvoj bakterija i bakterijskih infekcija, a oslobađa i disanje intimnih dijelova i upija eventualne tjelesne tečnosti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije