Ženski potezi koji muškarce čine ljubomornim

Radiosarajevo.ba
Ženski potezi koji muškarce čine ljubomornim
Foto: Thinkstock / Ilustracija
Psiholozi se slažu da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore – kako u same sebe, partnera tako i u vezi općenito. No, bez obzira koliko muškarac bio samopouzdan, neki "klasični" potezi žena u njemu će probuditi ljubomoru.

1. Flertanje s drugim muškarcima

Igranje kosom i pučenje usana samo su dio dobro poznatih poteza iz zavodničkog arsenala svake žene. Flert može biti posve bezopasan čin pitome zabave, no ponašate li se ovako s muškarcima na nekom događanju pred vlastitim partnerom, imajte na umu da njemu neće biti drago.

2. Smijanje tuđim šalama

Ako je nešto smiješno, vi ćete se nasmijati, i to je posve normalna reakcija. Možda ne razmišljate je li šalu ispričao muškarac ili žena, no vaš partner će zasigurno primijetiti spol vic-majstora. Pogotovo ako mu često spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate privlačnom kvalitetom kod jačeg spola.

3. Obožavanje muških zvijezdi

Vašim prijateljicama vjerojatno je simpatično kada se pretvorite u neobuzdanu tinejdžericu dok govorite o Hughu Jackmanu ili Gerardu Butleru, no vaš partner ne želi slušati hvalospjeve o drugim muškarcima bez obzira što žive na drugom kraju svijeta.

4. Spominjanje muških imena kolega

On želi čuti detalje iz vašeg poslovnog života, ali ne i rečenice koje započinju s: 'Moj "Taj i Taj" je danas ispričao tako dobar vic'. Ako spominjete muške kolege u pozitivnom svijetlu, govorite njihova puna imena, ili kažite drug s posla i tako smanjite intenzitet 'prisnosti'.

5. Dopisivanje s drugim muškarcima

Izmjena poruka preko mobitela ili na društvenim mrežama s drugim muškarcima njega dovodi do 'ludila'. On se ne osjeća ugodno što vodite neki zasebni život u digitalnom prostoru, u kojemu su sve opcije otvorene.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije