Želite li punije vintage usne? Vizažisti preporučuju kombinaciju sjajila i tamnije olovke za usne

0
Radisarajevo.ba
Želite li punije vintage usne? Vizažisti preporučuju kombinaciju sjajila i tamnije olovke za usne
Foto: Pexels / Ilustracija

Tamnija olovka za usne uparena sa sjajnim sjajilom izgled je koji se uvijek vraća u modu. 

Poznate ikone poput Naomi Campbell, Iman, Pamele Anderson, Victorije Beckham i Jennifer Lopez s popularizirale su ovaj look sa smeđom olovkom za usna tokom 90-ih i 2000-ih godina, no može se pronaći i kod meksičko-američkih pachuca, kulture chole i mladi obožavatelji hip-hopa u južnom Bronxu 70-ih.

Čak i u doba minimalističkog make-upa kombinacija smeđe olovke za usne i sjajila nastavlja rasti u popularnosti. Olovka naglašava oblik usana, dok neutralni sjaj održava stvari na prirodnoj strani.

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

Benjamina Karić: 'Grad Sarajevo predstavljam na Evropskom samitu gradonačelnika u Parizu'

"Sviđa mi se trend, jer su ovakve usne iz 90-ih trik za prevaru da izgledate kao da nosite puno lice šminke," kaže profesionalni vizažist Ranti Adeyemi. "Usne 90-ih nadilaze epohe, jer odgovaraju svima."

Odabir olovke dvije nijanse tamnije i hladnije od boje kože pomaže stvoriti dimenziju. Klasične usne 90-ih su smeđe, ali kako bi se prilagodile svim tonovima kože, pepeljasto šljive i nježno sive također mogu stvoriti isti učinak. A neutralni, mat ruž u sredini je univerzalan.

Stavljanje mat smeđeg sjenila sličnog olovci oko usana pomoći će vam da olovka za usne ostane netaknuta. Obično bi vam boja konture trebala savršeno odgovarati. Protrljajte usne bez ruža, a zatim nanesite nude boju na sredinu s malo prozirnog sjajila po vanjskom dijelu za visoki sjaj.

@ohmyzy_

♬ original sound - cariviixan • following

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije