Zdravlje bebe i bezbrižna trudnoća: Harmony Prenatal test dostupan i u BiH

Promotivni tekst
Zdravlje bebe i bezbrižna trudnoća: Harmony Prenatal test dostupan i u BiH
Harmony Prenatal test je neinvazivani prenatalni test, kojim se s visokom pouzdanošću utvrđuje rizik od Down sindroma.

Testom se, također, utvrđuje i rizik od trisomija 18 i 13, te aberacija spolnih kromosoma (Trizomija X, Turner, Klinefelter, Jacobs sindromi). Testiranje je jednostavno i sastoji se od uzimanja uzorka krvi trudnice već od desete sedmice trudnoće.

Daljnja genetska analiza fetalne DNK iz majčine krvi provodi se u kliničkom laboratoriju Cenata, koji se nalazi u Stuttgartu. Test ne predstavlja nikakav rizik za trudnoću.

Cijena Harmon Classic testa – BioCube paket već od 320 eura

Dosadašnjim načinom prenatalne dijagnostike mnoge trudnice su podvrgavane rizičnim invazivnim zahvatima kao što je amniocenteza.  Napredak tehnologije u molekularnoj biologiji omogućio je razvoj nove generacije prenatalnih testova, koji se baziraju na analizi slobodne DNK fetusa u majčinoj krvi.

Prenatalna dijagnostika fetalnih hromozomopatija, od kojih je najpoznatija i najučestalija trizomija 21 (Down sindrom), oduvijek je u primarnoj zaštiti trudnica predstavljala velik izazov. Postojeće metode probira imaju relativno visoku učestalost lažno pozitivnih i lažno negativnih rezultata. Drugim riječima, trudnice se ne mogu osloniti na njih i moraju potvrdu tražiti u dijagnostičkim testovima, a dijagnostički testovi poput amniocenteze i biopsije korionskih resica nose visok rizik od pobačaja.

Zahvaljujući izvrsnosti Roche laboratorijske platforme, Harmony Test je veoma tačan i istovremeno povoljan. Stopa detekcije za trizomiju hromozoma 21 iznosi 99.5%, dok je lažno pozitivna stopa samo 0.06%. Podaci su dobijeni iz nekoliko kliničkih studija u kojima je učestvovalo više od 30.000 trudnica. Bio Save je ekskluzivni partner za Harmony prenatalni test za područje BiH.

Matične ćelije za bezbrižnu budućnost vašeg djeteta

Kompanija Bio Save roditeljima u BiH nudi i usluge pohranjivanja matičnih ćelija iz krvi pupkovine. Porod je jedinstvena prilika koja se pruža samo jednom u životu, te samo na taj način roditelji daju šansu svom djetetu da živi i učestvuje u svijetu medicinskog napretka. Upravo zato, Bio Save kompanija omogućava svojim klijentima pohranjivanje matičnih ćelija po najvišim standardima. Ćelije se skladište u njemačkoj banci koja koristi najsavremenije metode krioprezervacije na period do 50 godina.  Naše iskustvo i naša istraživanja čine nas pouzdanim partnerom za sigurniju i ljepšu budućnost. Biosave je u partnerstvu sa FamiCord Group koji ispunjavaju stroge uslove za analizu matičnih ćelija. Laboratorije  FamiCord Group poseduju certifikat AABB - Američke asocijacije banaka za matične ćelije koji garantuje najviše standarde obrade i skladištenja matičnih ćelija iz krvi pupkovine. Akreditacija AABB garantuje da će Vaš uzorak biti prihvaćen za liječenje u svim bolnicama u svetu, a ISO standard garantuje najkvalitetnije tehnološke postupke u obradi i čuvanju matičnih ćelija.

Više informacija možete naći na http://www.biosave.ba/bio-kryo/aabb-sertifikat/.

Harmony test je korišten u više od 1,4 miliona trudnoća u više od 100 zemalja. Bez boli i rizika za bebu i majku, uzimanjem krvi majke, s visokom pouzdanošću utvrđuje rizik od Down, Edwards, Patau sindroma, kao i svih sindroma koji se mogu naći na spolnim hromzomima bebice, te mikrodelecija. Već u desetoj sedmici trudnoće prepoznaje i spol djeteta

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Najnovije