Zdrava užina na dohvat ruke za cijelu porodicu

6
Promotivni tekst
Zdrava užina na dohvat ruke za cijelu porodicu
Foto: Nutrino Lab / Zdrave užine od 100% voća i povrća

Znamo da je užina obavezan dio svakodnevne ishrane. Preporuka je da se barem 2 puta dnevno, i to između doručka i ručka, odnosno ručka i večere, užina. Većina ljudi zbog ubrzanog tempa života i nedostatka vremena za pripremu užine, zanemaruju je kao bitan dio svakodnevne ishrane i često se prepuštaju grickanju raznih nezdravih namirnica kako bi utolili glad.

Od izuzetnog značaja za funkcionisanje metabolizma je unos lagane i zdrave užine između glavnih obroka, ali postavlja se pitanje – šta se tačno kvalifikuje kao užina?

Vjerovatno želite da taj mali obrok bude niskokaloričan, hranljiv i da vam ne padne teško na želudac, jer užinom treba da dobijete energetski podsticaj u toku dana, a ne da zaspite. Zato su voće ili povrće vaš idealan izbor.

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Johann Sattler: "Dan Evrope podsjetnik da se odbace politike podjela i mržnje"

Najjednostavnije je oprati jabuku i ponijeti je sa sobom na posao ili u šetnju, gdje god da pođete. Međutim, ako želite pravi boost za svoj organizam, jabuka vam neće biti dovoljna. Svakako je bolje da u torbu ubacite još neko voće, bilo da je u pitanju banana, malina, kivi, avokado... Ali možda nije sezona željenog voća, a postoji i opasnost da uprljate torbu. Banana se lako zgnječi, malina također, bit će vam potrebne čiste ruke da očistite ovo voće, a gdje ćete to uraditi?

Zdrave užine od 100% voća i povrća
Foto: Nutrino Lab / Zdrave užine od 100% voća i povrća

Nije loše da sami napravite voćnu užinu kod kuće, ali to opet zahtijeva vrijeme, blender, čišćenje radne površine... A ko to još želi ujutru, dok još uspavani ispijate prvu kafu i ubzano se spremate za obaveze koje vas čekaju? Zato su tu već gotove užine napravljene od strane stručnog tima tehnologa, koji svojim znanjem i maštom doprinose diverzitetu okusa, balansu nutritivnih svojstava i sigurnosti krajnjeg proizvoda.

Zdrave Nutrino Lab užine napravljene su od 100% voća i povrća. Zdrave za vaš organizam, bez dodatog šećera, aditiva, vještačkih boja i glutena, Nutrino Lab užine stižu u raznim voćnim kombinacijama, ali i miksevima raznog voća sa mrkvom, đumbirom, špinatom ili cveklom. Potrebno je samo da odaberete vašu omiljenu kombinaciju i provedete dan znajući da se, prije svega, hranite zdravo i da niste zanemarili užinu kao obavezan dio svakodnevne ishrane.

Zdrave užine od 100% voća i povrća
Foto: Nutrino Lab / Zdrave užine od 100% voća i povrća

A tek koliko su laka za otvaranje – odvrneš čep, skviZZneš i uživaš u užini zbog koje se ne kaješ. Zapamtite, ovo je užina za svakoga jer je od 100% voća i povrća, a i samo skviZZneš i uživaš!
I ne kaješ se…

Uh, prosto ne možemo da prestanemo da je hvalimo koliko je dobra, prosto samo da je skviZZneš!
Zaboravili smo da dodamo - pauč pakovanje u kome se nalazi ova zdrava voćna kombinacija, ne samo da sjajno izgleda, već čuva svježinu, miris i sve hranjive vrijednosti voća i povrća.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Najnovije