Zašto maramice za uklanjanje šminke treba zaobilaziti u širokom luku?

0
Radiosarajevo.ba
Zašto maramice za uklanjanje šminke treba zaobilaziti u širokom luku?
Foto: Pexels / Ilustracija

Kad je u pitanju čišćenje lica, većina je dermatologa složna u jednom - vlažne maramice za uklanjanje šminke trebalo bi zamijeniti nekom drugom metodom.

Osim što nisu dobre za kožu lica, većinom nisu pogodne ni za okoliš, a umjesto toga, stručnjaci preporučuju, naprimjer, double cleansing metodu kod koje se šminka prvo uklanja uljnim čistačem, a zatim slijedi umivanje proizvodom za čišćenje lica, piše Diva.

Ako i dalje koristite vlažne maramice u rutini čišćenja lica, možda vas razuvjeri video koji je ovih dana pravi viralni hit.

U njemu britanski dermatolog Timijo Eshio objašnjava zašto maramice za uklanjanje make upa trebali zaobilaziti u širokom luku. On je, da bi dočarao koliko su neučinkovite, koristio narančinu koru i puder.

Puder je nanio na koru, koja predstavlja lice, a zatim je prebrisao vlažnom maramicom. U videu je vidljivo koliko pudera ostaje na licu, odnosno da maramice ne uklanjanju puder iz pora.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije