Zaboravite sve drugo: Ovo je ženama najbitnije za dobar seks!

Radiosarajevo.ba
Zaboravite sve drugo: Ovo je ženama najbitnije za dobar seks!

No, istraživanje pokazalo je da je za dobar seks ženama najvažnija emotivna povezanost. Isto tako ih od seksualnih aktivnosti može odvratiti stres svakodnevice, piše Independent.

Istraživanje je nastalo na osnovu rezultata aplikacije Kindarom, a njime se htjelo otkriti da li su stereotipi o ženama i seksu istiniti. 

Otkriveno je da je više od polovine od 500 ispitanica glasalo za emotivnu vezu kao najvažniji aspekt dobrog seksa. Manje od četvrtine je reklo da je predigra nužna, a tek 10 posto žena je smatralo da je najbitnija komunikacija.

Većina žena izjavila je da postižu orgazam bar jednom tokom seksa, dok najgori uticaj na njihov seksualni život ima svakodnevni stres, koji je osvojio 39 posto glasova. Nakon toga je za loš uticaj optužena nesinhronizovanost s partnerom, nedostatak želje ili samopouzdanja u svoj izgled. 

Dobra vijest je da je gotovo petina žena izjavila da ne postoje nikakve prepreke u njihovom seksualnom životu, piše Independent. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije