Zaboravite izbjeljivač: Žena na TikToku otkrila šta najbolje čisti kadu od plijesni i kamenca

1
Radiosarajevo.ba
Zaboravite izbjeljivač: Žena na TikToku otkrila šta najbolje čisti kadu od plijesni i kamenca
Foto: Depositphotos / Ilsutracija

Djevojka, koja iako mlada već ima svoju kompaniju za profesionalno čišćenje, kaže da je najveća greška s kojom se susreće u svom poslu to što ljudi izbjeljivačem uklanjaju plijesan u kupaonici te je otkrila da postoji puno učinkovitije rješenje.

Lisa se bavi čišćenjem gotovo desetljeće i vlasnica je kompanije za održavanje stambenih objekata CleanHappyCo.

U videu objavljenom na svom TikToku, Lisa je objasnila da se izbjeljivač treba koristiti samo za uklanjanje plijesni s "neporoznih površina", što ga čini beskorisnim za čišćenje primjerice tuševa.

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Jedinstveno horor iskustvo: Kada kasnovečernji talk show krene po zlu

Lisa je istaknula kako će izbjeljivač djelovati samo kao "flaster", a plijesan će se vratiti u puno gorem obliku nego prije, prenosi Dom i dizajn.

"Izgledat će kao da je plijesan nestala nekoliko minuta nakon što ga poprskate, ali izbjeljivač zapravo samo gura tu plijesan dublje u površinu i rezultat će u konačnici biti puno gori", upozorila je.

No, postoji prirodno i puno bolje rješenje za čišćenje plijesni pod tušem, a to je hidrogen iz apoteke.

Ovih osam stvari u higijeni mnogi rade pogrešno

Ovih osam stvari u higijeni mnogi rade pogrešno

"Uzmite malo hidrogena, potpuno natopite područje i ostavite da odstoji najmanje deset minuta. Ako imate posla s okomitim površinama, upotrijebite bocu s raspršivačem i prskajte 10 minuta da se ne osuši", rekla je Lisa.

Želite li se zauvijek riješiti plijesni, namočite jastučiće vate u hidrogen i ostavite ih na površini zahvaćenoj plijesni.

@cleanhappyco

How to kill mold in your shower! I’ve previously recommended vinegar but hydrogen peroxide is safer on your grout! #killingmold #showercleaningtips #removingmoldfromshower #mold #hydrogenperoxide

♬ original sound - CleanHappyCo

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije